Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζανακόπουλος: Προτεραιότητες μας καταπολέμηση της διαφθοράς και στήριξη μισθωτής εργασίας

Τζανακόπουλος: Προτεραιότητες μας καταπολέμηση της διαφθοράς και στήριξη μισθωτής εργασίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Με το τέλος της μνημονιακής επιτροπείας η χώρα ανακτά πλέον την οικονομική της κυριαρχία και το δικαίωμα της να ορίζει την τύχη της», τονίζει ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Real news».

Σημειώνει ότι η κυβέρνηση πλέον έχει ένα διευρυμένο πεδίο ελευθερίας για να εφαρμόσει πολιτικές ρύθμισης της αγοράς εργασίας, στήριξης του κοινωνικού κράτους, ενίσχυσης του εισοδήματος των εργαζομένων και να προχωρήσει σε θεσμικές τομές. Ο κ. Τζανακόπουλος υπογραμμίζει ότι «αυτή η μεγάλη αλλαγή στην πρακτική διακυβέρνησης θα έχει άμεσα αποτελέσματα και στην καθημερινότητα των πολιτών».

Ερωτηθείς εάν είναι εφικτό να μην εφαρμοστεί το μέτρο μείωσης των συντάξεων, τονίζει πως «με δεδομένες τις δημοσιονομικές προβλέψεις για το 2019 και για τα επόμενα χρόνια, προκύπτει ότι η εφαρμογή του μέτρου αυτού δεν είναι αναγκαία για την επίτευξη των στόχων που έχουμε συμφωνήσει στο Eurogroup με τους δανειστές μας».

«Και αυτό είναι ένα αντικειμενικό γεγονός που δεν αμφισβητείται σήμερα από κανέναν θεσμό», προσθέτει.

Προαναγγέλλει ότι στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός θα περιγράψει ένα «συνολικό πολιτικό και οικονομικό σχέδιο για την πρώτη περίοδο της εξόδου από τα μνημόνια» που περιλαμβάνει μέτρα κοινωνικής στήριξης και ελάφρυνσης κοινωνικών κατηγοριών που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την κρίση, μέτρα στήριξης και προστασίας της μισθωτής εργασίας που βρίσκεται στο επίκεντρο του αναπτυξιακού σχεδίου της κυβέρνησης, πρωτοβουλίες για την βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος αλλά και θεσμικές τομές. Κορυφαία από αυτές, αναφέρει, είναι και η συνταγματική αναθεώρηση.

Ο κ. Τζανακόπουλος ασκεί έντονη κριτική στη ΝΔ για το γεγονός ότι αμφισβητεί πως η χώρα βγήκε από τα μνημόνια και ότι μιλά για 4ο μνημόνιο:

«Η ΝΔ είτε δεν έχει κατανοήσει τι συμβαίνει καθώς έχει πιστέψει και η ίδια το καταστροφολογικό της αφήγημα, είτε έχει κατανοήσει τι συμβαίνει και επιλέγει αυτή την γραμμή της αμφισβήτησης για λόγους που είναι ακατανόητοι πολιτικά».

Χαρακτηρίζει το επιχείρημα της «ολοκληρωτικά λάθος» και σημειώνει ότι η ΝΔ «θα πρέπει να προσαρμοστεί στην πραγματικότητα» και να ασκήσει αντιπολίτευση επί του πραγματικού διλήμματος της νέας εποχής: «Ανάπτυξη με επίκεντρο την εργασία ή ανάπτυξη με συντριβή της εργασίας;».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρει πως το γεγονός ότι σήμερα τα πράγματα φαίνεται να κανονικοποιούνται κατά κάποιο τρόπο, «αυτό δεν σημαίνει ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός έχει καταναλώσει όλα του τα πολιτικά καύσιμα».

«Έχουμε ακόμα πολλή δουλειά μπροστά μας για την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας αλλά και την καταπολέμηση της διαφθοράς», τονίζει.

Σχολιάζει ότι κι άλλες συμμαχίες που διαμορφώθηκαν την προηγούμενη περίοδο συνεχίζουν να υφίστανται, σημειώνοντας ότι το Κίνημα Αλλαγής εξακολουθεί να κινείται στη γραμμή που διαμόρφωσε ο κ. Βενιζέλος «με την ταύτιση με τη ΝΔ και τον κ. Σαμαρά».

Επισημαίνει ότι όλα αυτά όμως δεν περιορίζουν τις πολιτικές πρωτοβουλίες που οφείλει να πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη συστράτευση όλων των προοδευτικών δυνάμεων και ότι «σε κάθε περίπτωση πάντως η αναγκαία προοδευτική συστράτευση θα πρέπει να έχει στο επίκεντρο της το μεγάλο θέμα της εποχής που είναι η στήριξη και η προστασία της μισθωτής εργασίας».

Πολύ περισσότερο, σχολιάζει, τη στιγμή που «η ΝΔ ρέπει διαρκώς προς την ακροδεξιά, καθώς ο κ. Μητσοτάκης έχει γίνει έρμαιο της ομάδας Σαμαρά-Γεωργιάδη, οι οποίοι καθοδηγούν πλέον το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και δίνουν κυρίαρχα τον αντιπολιτευτικό τόνο, είτε από το προσκήνιο, είτε από το παρασκήνιο».

Ερωτηθείς εάν ανησυχούν την κυβέρνηση η επιδείνωση της οικονομικής κρίσης στην Τουρκία και των τουρκοαμερικανικών σχέσεων, σημειώνει ότι η Ελλάδα έχει κάθε συμφέρον να επιδιώκει και να εργάζεται για την οικονομική και πολιτική σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή μας.

Τονίζει ότι παρόλα αυτά όμως, ειδικά μετά τη συμφωνία για το χρέος, «είναι ασφαλής και δεν υπάρχουν λόγοι ανησυχίας καθώς έχουν προβλεφθεί δικλείδες ασφαλείας για την περίπτωση που θα υπάρξουν εξωγενείς αναταράξεις».

Για το εάν βρισκόμαστε σε φάση εξομάλυνσης των σχέσεων με τη Ρωσία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρει ότι «η Ελλάδα ήταν και είναι απολύτως σαφής και καθαρή όταν τίθενται ζητήματα σεβασμού της εθνικής της κυριαρχίας» και πως «στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένη την πολυδιάστατη και ενεργητική εξωτερική πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση, επιδιώκουμε να έχουμε καλές σχέσεις με όλους και αυτό συμπεριλαμβάνει προφανώς και τη Ρωσία».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Νίκος Ανδρουλάκης για Μιχάλη Χαραλαμπίδη: Αποχαιρετώ έναν βαθιά δημοκράτη, πατριώτη και ιδεολόγο

Ανδρουλάκης σε βουλευτές ΝΔ: Χειροκροτώντας τον κ. Καραμανλή, είστε όλοι συνυπεύθυνοι για τις πράξεις του

Φάμελλος για Φλωρίδη: «Πολιτικός γενίτσαρος, … ακροδεξιός, … χωρίς ηθική»

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Πέταξε και πάλι τη μπάλα στην εξέδρα για την τραγωδία στα Τέμπη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...