Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρήγας: Άμεσα η καταβολή των αναδρομικών σε ένστολους, πανεπιστημιακούς, γιατρούς

Ρήγας: Άμεσα η καταβολή των αναδρομικών σε ένστολους, πανεπιστημιακούς, γιατρούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Άμεσα θα γίνει η καταβολή των αναδρομικών σε ένστολους, πανεπιστημιακούς, γιατρούς και θα περάσει στο πρώτο νομοσχέδιο που κατατίθεται στη Βουλή», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Ρήγας, στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Θα καταβληθούν σε όλους τους δικαιούχους», διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός και διευκρίνισε:

«Δεν μιλώ για μεγάλο διάστημα. Τέλη Νοεμβρίου, τέλη της χρονιάς περίπου εκεί θα γίνει, είναι όλα διαδικαστικά, έχει λήξει αυτό και νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό και μεταφέρει η ελληνική κυβέρνηση αυτό που έχει καταφέρει μέσα από τη μεγάλη προσπάθεια με το πλεόνασμα, στους ανθρώπους αυτούς οι οποίοι στηριξαν την προηγούμενη περίοδο την προσπάθεια που έχουμε κάνει».

Πρόσθεσε, δε, ότι «αυτό αφορά και τα υπόλοιπα νομοσχέδια τα οποία ένα – ένα θα έρχονται για ψήφιση στη Βουλή και θα είναι όλα τα μέτρα, τα οποία ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη και έχουν να κάνουν με τα εργασιακά, τα κοινωνικά μέτρα, δηλαδή μέτρα στήριξης πια και ανόρθωσης της ελληνικής οικονομίας με την ταυτόχρονη στήριξη των ίδιων των ανθρώπων, που είναι βασικός μοχλός για να κινηθεί η οικονομία».

Ερωτηθείς σχετικά με την προοπτική επίτευξης συναίνεσης για τη συνταγματική αναθεώρηση και τις ενστάσεις που διατυπώνει η ΝΔ στην κυβερνητική πρόταση, ο κ.Ρήγας διευκρίνισε:

«Η αναθεώρηση του Συντάγματος είναι το πέρασμα σε μια νέα εποχή και δεν είναι τυχαία. Η χώρα μας περνά σε μιαν άλλη εποχή. Σηματοδοτεί το πέρασμα σε μια μεταμνημονιακή εποχή, είναι αποκατάσταση των δικαιωμάτων, των αδικιών που θα γίνει μέσα από τη συνταγματική αναθεώρηση.

»Είναι μία σύγχρονη αντίληψη που θα υπάρξει και για το σύνολο των κοινωνικών δικαιωμάτων. Μην προσπαθεί να ξεφύγει η Νέα Δημοκρατία με το άρθρο 16, όπου είναι προφανές ότι έχουμε άλλη αντίληψη.

»Είναι η αντίληψή μας ότι δεν μπορεί η Παιδεία, η γνώση να είναι στα χέρια ιδιωτικών φορέων, πρέπει να είναι κοινωνικό αγαθό.

»Η ΝΔ αντιλαμβάνεται ή θέλει να προωθήσει μία συνταγματική αναθεώρηση στα μέτρα που είναι ο ακραίος νεοφιλελευθερισμός, η θεσμοθέτηση νεοφιλελεύθερων μέτρων και αντιλήψεων που συνέβαλαν στην καταρράκωση της ελληνικής κοινωνίας; Εμείς είμαστε απέναντι.

»Θα χρησιμοποιήσουν τέτοια στοιχεία για να αποφύγουν βασικά θέματα όπως είναι το άρθρο περί ευθύνης υπουργών; Δεν πρέπει να αφήσουμε άλλη μια πενταετία χωρίς αναθεώρηση του Συντάγματος και θέλω να ελπίζω ότι θα συμμετάσχουν όλοι σε αυτή τη διαδικασία».

Αναφερόμενος, εξάλλου, στην ΚΥΑ που συνυπέγραψε με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, για τη στελέχωση με ιατρούς οπλίτες θητείας πολυδύναμων περιφερειακών ιατρείων, περιφερειακών ιατρείων και Κέντρων Υγείας σε 11 άγονες και προβληματικές περιοχές της Επικράτειας, ο κ. Ρήγας σημείωσε:

«Είναι η συνέχεια της προσφοράς των ενόπλων δυνάμεων στο κοινωνικό έργο. Είναι ο δεύτερος πυλώνας μετά από την ισχυρή αποτρεπτική ικανότητα την οποία έχουν και συμβάλλουν τα μέγιστα στην περίοδο της οικονομικής κρίσης.

»Το θέλουν και οι ίδιοι, δεν είναι η μετάθεσή τους εκεί με κάποιον άλλον τρόπο, το έχουν αποδεχθεί και οι ίδιοι και βεβαίως αυτοί οι γιατροί με την παρουσία τους εκεί προσφέρουν τα μέγιστα σε αυτές τις περιοχές, στους ανθρώπους που έχουν την ανάγκη».

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση του εθνοφρουρού που καταδικάστηκε για εγκληματικές ενέργειες, επισήμανε:

«Είναι ανεπίτρεπτο στην εθνοφυλακή και τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις να υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι εμφορούνται από φασιστικές ιδέες και ταυτόχρονα είναι καταδικασμένοι για ενέργειες που έχουν γίνει.

»Παύθηκε άμεσα και νομίζω ότι πρέπει να είμαστε άτεγκτοι, όταν υπάρχουν τέτοια θέματα.

»Οι ένοπλες δυνάμεις, είτε ενεργοί φαντάροι, οπλίτες, αξιωματικοί, αλλά και η εθνοφυλακή, πρέπει να είναι άμεμπτοι, να τηρούν το Σύνταγμα και να υπερασπίζονται τη Δημοκρατία. Τίποτε άλλο δεν μπορεί να εισχωρήσει σε αυτό».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ακέφαλο πτώμα ηλικιωμένης εντοπίστηκε στην Αργιθέα

Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

Παπανδρέου προς Ν.Δ.: Υπονομεύετε τα αυτονόητα μιας δημοκρατικής πολιτείας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...