Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Αλβανία έμπλεξε – Το ΥΠΕΞ κατήγγειλε στην ΕΕ τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων της Ελληνικής Μειονότητας

Η Αλβανία έμπλεξε – Το ΥΠΕΞ κατήγγειλε στην ΕΕ τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων της Ελληνικής Μειονότητας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εξαντλήθηκε η υπομονή της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στην Αλβανία. Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος απέστειλε επιστολές στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τη Δευτέρα, στις οποίες καταγγέλλει τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων της γηγενούς Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας από το αλβανικό καθεστώς και ζητά από την ΕΕ να λάβει τα απαραίτητα μέτρα.

Η πρώτη επιστολή απευθύνεται στην επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Φεντερίκα Μογκερίνι και η δεύτερη στον αρμόδιο για τη διεύρυνση Επίτροπο Γιοχάνες Χαν.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών καταγγέλλει ότι τα Τίρανα παραβιάζουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στη γηγενή Ελληνική Εθνική Μειονότητα, σχετικά με την ενταξιακή διαδικασία και ζητά να ληφθούν μέτρα από την Ε.Ε.

Τι σημαίνει αυτό; Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η Αθήνα διαμηνύει ότι κρατά το κλειδί για την ένταξη της Αλβανίας στην Ε.Ε.

Με τον τρόπο αυτό η αλβανική κυβέρνηση θα χάσει και τα χρήματα που παίρνει από την Ευρώπη, προκειμένου να κάνει μεταρρυθμίσεις.

Το δελτίο του Star Channel επίσης μετέδωσε ότι οι σχέσεις των δύο κρατών είναι πλέον στο κόκκινο και έχει κοπεί κάθε γέφυρα επικοινωνίας, ακόμη και αυτή που υπήρχε μεταξύ Τσίπρα και Ράμα.

Σύμφωνα με τα προαπαιτούμενα για την ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ, μη σεβασμός των δικαιωμάτων της Ελληνικής Μειονότητας μπλοκάρει την ευρωπαϊκή της πορεία.

Ο Ράμα οδηγεί την Αλβανία στο περιθώριο

Ο Αλβανός πρωθυπουργός πάντως, καθοδηγούμενος από το ισλαμικό καθεστώς της Άγκυρας, δεν δείχνει μέχρι στιγμής καμία διάθεση να αλλάξει τη στάση του.

Υπενθυμίζουμε, ότι ήταν ο Νίκος Κοτζιάς που πρόσθεσε στα προαπαιτούμενα για την ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ τον πλήρη σεβασμό των δικαιωμάτων της γηγενούς Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, συμπεριλαμβανομένων και των περιουσιών της.

Το απόγευμα της Δευτέρας ο Γιώργος Κατρούγκαλος δέχθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών τον πρόεδρο της ομογενειακής οργάνωσης «Ομόνοια» στη Χειμάρρα, Φρέντη Μπελέρη και ενημερώθηκε για τις πρόσφατες προσπάθειες του αλβανικού καθεστώτος να καταπατήσει ιδιοκτησίες Ελλήνων μειονοτικών.

Ο Φρέντης Μπελέρης στο γραφείο του Γιώργου Κατρούγκαλου στο ΥΠΕΞ το απόγευμα της Δευτέρας 17 Δεκεμβρίου

Ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ διαβεβαίωσε τον λαό της Χειμάρρας, στο πρόσωπο του εκπροσώπου του, ότι η Ελλάδα θα προστατεύει τα δικαιώματα των ομογενών μας στην Αλβανία, οι οποίοι εκτός από αναγνωρισμένη ως εθνική μειονότητα έχουν στη συντριπτική πλειονότητά τους ελληνικά διαβατήρια, είναι δηλαδή πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το μεγαλύτερο ατόπημα του Έντι Ράμα είναι ότι στρεφόμενος κατά της Ελληνικής Μειονότητας στρέφεται κατά Ευρωπαίων πολιτών.

Ιδιαίτερα στη Χειμάρρα, τουλάχιστον καμιά 200ρια ομογενείς έχουν και αμερικανικά διαβατήρια, πράγμα που περιπλέκει την κατάσταση και φανερώνει την άγνοια κινδύνου του Έντι Ράμα.

Εάν το δει κανείς αποστασιοποιημένα, λαμβάνοντας υπόψιν τα διαβατήρια, η Χειμάρρα είναι «θύλακας» Ευρωπαίων και Αμερικανών πολιτών και ενάντια σε αυτούς στρέφεται το κοτζαμπάσικο μαφιόζικο καθεστώς των Τιράνων.

Πρόεδρος Ομόνοιας Χειμάρρας: Σχέδιο των Αλβανών να «ξεριζώσουν» τους Έλληνες από τη Β. Ήπειρο

Την περασμένη εβδομάδα ο Φρέντης Μπελέρης κατήγγειλε αλβανικό σχέδιο να «ξεριζώσουν» το ελληνικό στοιχείο από τη Βόρεια Ήπειρο, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Όπως τόνισε ο κ. Μπελέρης «αυτό το σχέδιο που κλιμακώνεται τα τριάντα τελευταία χρόνια, αποκορυφώθηκε με την υπουργική απόφαση που απογυμνώνει τα μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας από περιουσιακά στοιχεία, τους εξαναγκάζει να μην μπορούν να ζήσουν στον τόπο τους και να μεταναστεύσουν.

»Αυτό είναι σχέδιο μη διαπραγματεύσιμο για εμάς, δεν μπορούμε να γίνουμε η τελευταία γενιά Ελλήνων που έζησαν στη Χειμάρρα.

»Ζητάμε την κινητοποίηση του κόσμου, να είναι κοντά στους γονείς τους, να ενδιαφερθούν, τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά.

»Να δείξει και ο κόσμος ότι είναι αντίθετος… υπάρχει συσπείρωση του κόσμου.

»Είναι ένα σχέδιο που γράφει τον επίλογο της Χειμάρρας όπως την ξέραμε» υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

FOCUS: Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η Ελλάδα για «ανεπαρκή» μέτρα για τις φυσικές καταστροφές

Γεραπετρίτης: Στον ελληνοτουρκικό διάλογο δεν τίθενται ζητήματα που άπτονται της εθνικής κυριαρχίας

Οι γυναίκες στην ΕΕ ζουν 5,4 χρόνια περισσότερο από τους άνδρες – Τι ισχύει για την Ελλάδα

Νίκος Δένδιας: Εξαιρετικό επίπεδο διμερούς αμυντικής σχέσης Ελλάδος–Μαυροβουνίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...