Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το υπουργικό συμβούλιο ασχολήθηκε με την Airbnb που έχει τινάξει τα ενοίκια στα ύψη

Το υπουργικό συμβούλιο ασχολήθηκε με την Airbnb που έχει τινάξει τα ενοίκια στα ύψη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Υπουργικό Συμβούλιο,

Εκτενώς συζητήθηκε τo θέμα των βραχυχρόνιων μισθώσεων ακινήτων μέσα από πλατφόρμες τύπου Airbnb στο υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου τονίστηκε ότι το συγκεκριμένο θέμα, πέραν των θετικών επιπτώσεων που έχει για την ελληνική οικονομία, έχει δημιουργήσει ένα ζήτημα που αφορά στην προσφορά κατοικιών αλλά και στην εκτόξευση των τιμών των ενοικίων.

Όπως αποφασίστηκε, το ζήτημα θα μελετήσει ειδική επιτροπή από τα υπουργεία Οικονομίας, Οικονομικών και Εργασίας, την οποία θα συνδράμουν και τα υπόλοιπα υπουργεία που εμπλέκονται.

Η συγκεκριμένη επιτροπή των τριών υπουργείων θα μελετήσει αναλυτικά το ζήτημα και θα προτείνει δράσεις εξισορρόπησης των θετικών και των αρνητικών επιπτώσεων που έχουν προκληθεί.

Εξάλλου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου υπήρξε τοποθέτηση από αρκετά στελέχη της κυβέρνησης στην κατεύθυνση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για τη στεγαστική πολιτική που θα ακολουθεί ώστε να γίνει προσιτή η κατοικία.

Στο πλαίσιο αυτό, η ειδική επιτροπή των τριών υπουργείων θα εργαστεί προκειμένου να κατατεθεί προς συζήτηση μια συνολική πρόταση για την προσφορά στέγης που θα απαντά και στις σύγχρονες προκλήσεις.

Σημειώνεται ότι την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τους δικαιούχους του επιδόματος ενοικίου και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Στόχος της κυβέρνησης είναι στις αρχές Απριλίου να καταβληθούν αναδρομικά από 1/1/2019 τα ποσά στους δικαιούχους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Νίκος Δένδιας δημιουργεί τη «Μονάδα 1864» για την κυβερνοασφάλεια – Παρουσίασε στο υπουργικό το νομοσχέδιο για την καινοτομία στις Ένοπλες Δυνάμεις

Συνεδριάζει την Πέμπτη το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Κ. Μητσοτάκη

Δ. Τεμπονέρας: Ο Μητσοτάκης αύξησε τους μισθούς των εξωκοινοβουλευτικών υπουργών του – Κυβέρνηση καλικάντζαρων…

Αποστολάκης για Μητσοτάκη: «Είναι μια καλή κυβέρνηση» – Για ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ: «Αν δεν τρέξουν γρήγορα οι διαδικασίες δεν έχει νόημα»

ΣΥΡΙΖΑ: Με προσθήκες κολλητών, φίλων και πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...