Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άρωμα γυναίκας στο Μέγαρο Μαξίμου για την Ημέρα της Γυναίκας

Άρωμα γυναίκας στο Μέγαρο Μαξίμου για την Ημέρα της Γυναίκας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με γυναίκες γέμισε την Παρασκευή το Μέγαρο Μαξίμου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Στο πρωθυπουργικό γραφείο ο Αλέξης Τσίπρας είχε καλέσει γυναίκες, υπουργούς, βουλευτές και γυναίκες που εργάζονται στα σώματα ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Επίσης, παραβρέθηκαν γυναίκες που εργάζονται ως κοινωνικοί λειτουργοί, επιμελήτριες υγείας, ανθρωπολόγοι και ειδικοί συνεργάτες σε δομές υποστήριξης και σε συμβουλευτικά κέντρα, βραβευμένες επιστήμονες, καθηγήτριες Πανεπιστημίου και ερευνήτριες σε διάφορα Πανεπιστήμια της χώρας, σπουδάστριες και μαθήτριες, γυναίκες που υπηρετούν ως ειδικές επιθεωρήτριες στο υπουργείο Εργασίας, εργαζόμενες από το Σύλλογο Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζών, αναπληρώτριες και ωρομίσθιες εκπαιδευτικοί, μαγείρισσες σε ξενώνα ασυνόδευτων προσφύγων και εργαζόμενες στον ιδιωτικό τομέα.

Μεταξύ άλλων, στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκαν η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ολγα Γεροβασίλη, η υφυπουργός της Κατερίνα Παπακώστα, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά, η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη και η υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ολυμπία Τελιγιορίδου, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Σε μήνυμά του ο Αλέξης Τσίπρας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας ανέφερε:

«Η 8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, μας υπενθυμίζει ότι ο αγώνας για την πραγματική ισότητα είναι συνεχής και μας αφορά όλες και όλους. #InternationalWomensDay», αναφέρει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

Παράλληλα, στην επίσημη ιστοσελίδα του, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, τονίζει ότι ο αγώνας για μια πιο δίκαιη κοινωνία δεν είναι μόνο αυτός για την εργασιακή ασφάλεια αλλά και για την κατάργηση των διακρίσεων του αυταρχισμού και της βίας της πατριαρχίας.

Στο κείμενο που συνοδεύει την ανάρτηση του πρωθυπουργού τονίζεται:

«Σε όλον το κόσμο οι γυναίκες εξακολουθούν να αγωνίζονται για εξάλειψη των διακρίσεων στην εργασία, την εκπαίδευση, την πολιτική, αλλά και στην οικογένεια και τις διαπροσωπικές σχέσεις.

»Ο αγώνας για μια πιο δίκαιη κοινωνία δεν είναι μόνο αυτός για την εργασιακή ασφάλεια αλλά και για την κατάργηση των διακρίσεων του αυταρχισμού, της βίας και της πατριαρχίας.

»Μια σειρά από πρωτοβουλίες, όπως η αναγνώριση δικαιωμάτων μέσω της ψήφισης νόμου ένταξης στην έννομη τάξη μας της Διεθνούς Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, η στήριξη και επέκταση των δομών προστασίας και συμβουλευτικής για θύματα έμφυλης βίας, η αύξηση των θέσεων στους παιδικούς σταθμούς, η στήριξη της οικογένειας και η άδεια μητρότητας 6 μηνών που θεσμοθετήσαμε, στοχεύουν στην άμβλυνση αυτών των διακρίσεων.

»Η 8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, Παγκόσμια Ημέρα Φεμινιστικής Κινητοποίησης, μας υπενθυμίζει ότι ο αγώνας για την πραγματική ισότητα είναι συνεχής και μας αφορά όλες και όλους».

Στην ανάρτηση του πρωθυπουργού επίσης συμπεριλαμβάνεται βίντεο, στο οποίο πρωταγωνιστούν γυναίκες, με πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί από την κυβέρνηση.

«Η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας μας θυμίζει όσα κατακτήθηκαν σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο από τους αγώνες των γυναικών» αναφέρει λεζάντα στο βίντεο.

«Κατοχυρώσαμε την άδεια μητρότητας σε 3,5 μήνες αμέσως μετά τη λοχεία και για τις αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς/ Κατοχυρώσαμε την εξάμηνη καθαρή άδεια μητρότητας χωρίς συμψηφισμό με την άδεια λοχείας, προστατεύοντας και τις παρένθετες μητέρες», σημειώνεται επίσης στο βίντεο.

Τονίζεται, δε, ότι «αυξήσαμε από 79.000 σε 127.000 τα vouchers για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Καθιερώσαμε τη διετή υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση των νηπίων ηλικίας 4 ετών».

Επιπλέον, υπογραμμίζεται η αύξηση των επιδομάτων των παιδιών από 800.000 δικαιούχους οικογένειες σε 900.000, και από τα 650 εκατομμύρια στα 980 εκατομμύρια.

Στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης αναφέρεται επίσης η προώθηση με σχετική εγκύκλιο της απάλειψης της χρήσης σεξιστικού λόγου στα δημόσια έγγραφα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Αλέξης Τσίπρας: Δεν θα κάνω rebranding στις αξίες που πρεσβεύω και υπηρετώ (βίντεο)

ΣΥΡΙΖΑ για Μαρινάκη: «Τοξικός» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το έγκλημα των Τεμπών

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Ο Ανδρέας Μπούσιος νέος διευθυντής του Γραφείου Τύπου Τσίπρα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...