Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

25η Μαρτίου στην Αλβανία – Η αλβανική ελίτ στη γιορτή της Πρεσβείας μας

25η Μαρτίου στην Αλβανία – Η αλβανική ελίτ στη γιορτή της Πρεσβείας μας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Λαμπρή δεξίωση στην Αλβανία για την 25η Μαρτίου παρέθεσε η Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα, με καλεσμένους τον πρόεδρο της χώρας Ιλίρ Μέτα και όλη την αλβανική ελίτ.

Όπως στα Σκόπια έτσι και στα Τίρανα, η δεξίωση της 25ης Μαρτίου έχει ιδιαίτερη σημασία.

Μέσα από τον εορτασμό, οι Βαλκάνιοι εταίροι μας έχουν την ευκαιρία να συσφίξουν τις σχέσεις τους με την Ελλάδα, ηγέτιδα δύναμη της Βαλκανικής και της Ανατολικής Μεσογείου.

Παράλληλα, ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου αφορά κι εκείνους, αφού αφενός μεν τα πολεμικά γεγονότα της ελληνικής Επανάστασης τους επηρέασαν σε κάποιο βαθμό, αφετέρου η Ελληνική Επανάσταση ξεκίνησε την αντίστροφη μέτρηση της τουρκοκρατίας στα Βαλκάνια, για να απελευθερωθούν ένα αιώνα μετά με τους Βαλκανικούς Πολέμους.

Πρώτο θέμα στην Αλβανία

Η δεξίωση της 25ης Μαρτίου έγινε πρώτο θέμα στα αλβανικά ΜΜΕ.

Αλβανική Κρατική Ραδιοτηλεόραση RTVSH, Vizion Plus, News 24, abc news, Fax News κ.ά. οι ιστοσελίδες τους, οι αλβανικές εφημερίδες Κόχα Γιον, Στάνταρτ, Albania Free Press, SOT, Telegraf, Γκαζέττα Σκιπτάρε, η αγγλόφωνη αλβανική Albanian Daily News, η ιστοσελίδα Veritas καθώς και οι ομογενειακές ιστοσελίδες himara.gr και tachydromos.org, αναφέρθηκαν στη δεξίωση που παρέθεσε σε κεντρικό ξενοδοχείο των Τιράνων, η Πρεσβεία της Ελλάδος στην Αλβανία, με την ευκαιρία της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.

Οι εφημερίδες αναδημοσίευσαν, μαζί με φωτογραφία (πρωτοσέλιδα στις Στάνταρτ και Κόχα Γιον), ανάρτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Ιλίρ Μέτα, με την ευκαιρία της Εθνικής Εορτής της Ελλάδος, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Στην ανάρτησή του ο Πρόεδρος της Αλβανίας αναφέρει:

«Ευτυχής που έλαβα μέρος στην εκδήλωση που διοργανώθηκε επ’ ευκαιρία της Εθνικής Επετείου της Ελλάδος.

»Σε αυτήν την ημέρα γιορτής και χαράς των γειτόνων μας, εύχομαι ώστε και η συνεργασία μας ως εταίροι να καθοδηγείται από την θετικότερη κληρονομιά και το κοινό μέλλον των δύο λαών, σε μία περιοχή πιο ευημερούσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

»Η Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία και η αλβανική κοινότητα στην Ελλάδα, συνδετικές γέφυρες πολύ στέρεες στις άριστες παραδοσιακές σχέσεις αλλά και επιπλέον υποσχόμενες μεταξύ των λαών μας.

»Αλβανοί και Έλληνες αξίζουν να ζουν πάντοτε συνεργαζόμενοι, με αρμονία και ευημερία. Ο Θεός να ευλογεί την αλβανο-ελληνική φιλία!».

Το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας σε ανάρτηση στη επίσημο λογαριασμό του στο twitter αναφέρει στην αγγλική γλώσσα:

«Τις καλύτερες ευχές μας και τα συγχαρητήριά μας στην Ελλάδα τη γείτονα φίλη και σύμμαχο για την επέτειο της Ημέρας της Ανεξαρτησίας».

Στην δεξίωση της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Αλβανία, για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, παρέστησαν:

Ποιοι πολιτικοί παρέστησαν στη δεξίωση της 25ης Μαρτίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ιλίρ Μέτα, ο Πρόεδρος της Βουλής Γκραμόζ Ρούτσι, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Λουλζίμ Μπάσα, η Πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κινήματος Ολοκλήρωσης Μόνικα Κρυεμάδη, η Α΄ αντιπρόεδρος της Βουλής Βασιλίκα Χύσι (Σοσιαλιστικό Κόμμα).

Επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος, ο αρχηγός της Κ.Ο. του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ταουλάντ Μπάλλα, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες και οι επίσης ελληνικής καταγωγής βουλευτές Βαγγέλης Τάβος (ΣΚΟ-παραιτηθείς), Ανάστασης Αγγέλης (ΣΚ), Ανδρέας Μάρτος (ΣΚ), ο υφυπουργός Άμυνας Πέτρος Κώτσης.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής και πρώην Υπουργός Άμυνας κυρία Μιμή Κοδέλι (ΣΚ), η βουλευτής του ΣΚΟ -παραιτηθείσα- και πρώην Υπουργός Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης κυρία Κλάϊντα Γκιόσα, ο βουλευτής του ΣΚΟ -παραιτηθείς- και πρώην ΥΠΕΞ κ. Εντμόντ Παναρίτι, ο πρώην ΥΠΕΣ και βουλευτής του ΣΚ Φατμίρ Τζάφα, ο βουλευτής του ΔΚ -παραιτηθείς- και πρώην Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Τριτάν Σέχου, ο βουλευτής του ΔΚ-παραιτηθείς-και πρώην Υπουργός Παιδείας κ. Γκεντς Πόλλο, ο Αρχηγός και η Υπαρχηγός των Αλβανικών Ενόπλων Δυνάμεων, ο Αρχηγός χερσαίων δυνάμεων, η Υπαρχηγός της Αστυνομίας.

Οι Δήμαρχοι Δερόπολης και Φοινίκης κ.κ. Αχιλλέας Ντέτσικας και Λεωνίδας Χρήστου, ο Αντιδήμαρχος Αγ. Σαράντα κ. Χρηστάκης Κίτσιος, ο Γεν. Πρόεδρος της Ομόνοιας κ. Κάγιος, οι πρόεδροι Παραρτημάτων ΟΜΟΝΟΙΑΣ Τιράνων, Χειμάρρας κά, το σύνολο του Διπλωματικού Σώματος, οι διαπιστευμένοι στη χώρα Ακόλουθοι Άμυνας, εκπρόσωποι του Αλβανικού Υπουργείου Εξωτερικών καθώς και άλλων Υπουργείων, εκπρόσωποι του ακαδημαϊκού πεδίου καθώς και του επιχειρηματικού χώρου, κ.ά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης ψηφοθήρας με τον Μπελέρη και η Ντόρα βάζει το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Γιάννης Χρυσουλάκης: Έλληνες και Ινδοί συγκροτούν δύο έθνη που συναντιούνται, με αδιάλειπτες και γόνιμες επαφές και ανταλλαγές, στα βάθη της Ιστορίας

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...