Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μητσοτάκης συναντά τον Ζάεφ στη Θεσσαλονίκη

Ο Μητσοτάκης συναντά τον Ζάεφ στη Θεσσαλονίκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Περίπου δύο μήνες μετά τη συνάντησή τους στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της συνόδου του ΟΗΕ για το Κλίμα, Κυριάκος Μητσοτάκης και Ζόραν Ζάεφ θα έχουν σήμερα Πέμπτη νέο τετ α τετ, στη Θεσσαλονίκη αυτή τη φορά, στο περιθώριο της διάσκεψης «Thessaloniki Summit 2019», που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος.

Στις συνομιλίες Μητσοτάκη και Ζάεφ αναμένεται να συμπεριληφθεί τόσο η τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών- άλλωστε λίγο πριν τη συνάντηση ο πρωθυπουργός θα παραστεί στη συνέντευξη Τύπου του ΣΕΒΕ για την παρουσίαση του εμπορικού σήματος των μακεδονικών προϊόντων, αλλά και η ενταξιακή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ, μετά το γαλλικό βέτο στη Σύνοδο του Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του πρωθυπουργού, στις 15.30, θα παραστεί στη συνέντευξη Τύπου του ΣΕΒΕ για τα μακεδονικά προϊόντα, στις 18.30 θα δει τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ και στις 19.30 με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ.

Στις 20.30, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στο πλαίσιο του επίσημου δείπνου του 4ου «Thessaloniki Summit».

Η συνάντηση στη Νέα Υόρκη

Στη συνάντησή τους στη Νέα Υόρκη, που είχε γίνει σε καλό κλίμα, ο κ. Μητσοτάκης είχε πει στον Ζάεφ ότι ο ίδιος δεν θα υπέγραφε την Συμφωνία των Πρεσπών και ότι ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε ό,τι μπορούσε για να μην κυρωθεί.

Μετά την κύρωσή της, ωστόσο, η συμφωνία αυτή αποτελεί πλέον μέρος του διεθνούς δικαίου και επομένως η Ελλάδα πρέπει να τη σεβαστεί.

Ο Πρωθυπουργός είχε καλέσει τον ομόλογό του να μην υπάρξουν καθυστερήσεις που συνδέονται με πτυχές της συμφωνίας, ιδιαίτερα δε στο θέμα της προστασίας των εμπορικών σημάτων.

Ο κ. Ζάεφ είχε εκφράσει τη βούληση της κυβέρνησής του να μην υπάρξουν καθυστερήσεις, προσδοκώντας ταχύτερη υλοποίηση όλων των ανοιχτών ζητημάτων που συνδέονται με την ενταξιακή πορεία της χώρας του στην ΕΕ.

Όπως ανέφεραν οι πληροφορίες, στο σχόλιό του ότι η ομαλή υλοποίηση της Συμφωνίας θα βοηθήσει τις ελληνικές επενδύσεις στην χώρα του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει ότι και στο παρελθόν η μη ύπαρξη Συμφωνίας δεν εμπόδισε την ανάπτυξη ελληνικών επενδύσεων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Εν διαστάσει ζευγάρι αστυνομικών κατέληξε στα δικαστήρια λόγω τοξικής σχέσης

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

«Μπάχαλο» η Κλαμπ Μπριζ: «Ανταρσία» Όλσεν – Έφυγε από την Ελλάδα λίγο πριν τη ρεβάνς με ΠΑΟΚ

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...