Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παναγιωτόπουλος: Θα έχουμε σύντομα την παραγωγή ελληνικών ντρον

Παναγιωτόπουλος: Θα έχουμε σύντομα την παραγωγή ελληνικών ντρον
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ανέφερε ότι βρίσκεται σε επαφές με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), για την παραγωγή ελληνικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV).

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σε παρέμβασή του κατά τη συζήτηση, στην ολομέλεια της Βουλής, του νομοσχεδίου για την αναβάθμιση των F-16 και των Mirage, τόνισε ότι σε επαφές με το ΑΠΘ για την παραγωγή UAV σε σύντομο χρονικό διάστημα.

«Εκμεταλλευόμενοι το ταλέντο και την εφευρετικότητα της ερευνητικής ομάδας του ΑΠΘ, τις ευρωπαϊκές χρηματοδοτικές ευκαιρίες, την αμυντική μας βιομηχανία και με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, θα έχουμε σύντομα το ελληνικό UAV», είπε ο κύριος Παναγιωτόπουλος.

Σημείωσε ότι «καθηγητές και φοιτητές του ΑΠΘ έχουν ήδη αναπτύξει τρία-τέσσερα πρωτότυπα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV), ενώ ένα ακόμα πρωτότυπο θα δοκιμαστεί το καλοκαίρι στη Θεσσαλία.

»Στην Τουρκία», παρατήρησε ο υπουργός, «πήρε 15 χρόνια να αναπτύξουν το δικό τους ΜΕΑ, αλλά εμείς, δεν έχουμε παρά να ενώσουμε τα κομμάτια του παζλ και η ελληνική προσπάθεια θα έχει σύντομα αποτέλεσμα», τόνισε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ιδιαίτερη σημασία είχε επίσης η ενημέρωση της Βουλής από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας για το πρόγραμμα απόκτησης τριών στοιχείων UAV από τις ΗΠΑ «με στρατηγικές-εποπτικές δυνατότητες από τη Μαύρη Θάλασσα έως τη Λιβύη.

»Και μην μου πείτε ότι δεν πρέπει να ελέγχουμε την περιοχή μέχρι τη Λιβύη, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, και ότι πρέπει να πηγαίνουμε μόνο από τον Έβρο έως την Κρήτη».

Επίσης υπογράμμισε ότι έχει ήδη προκριθεί από το ΚΥΣΕΑ, ως ξεχωριστό υποπρόγραμμα, η απόκτηση δύο ακόμα UAV, ισραηλινής κατασκευής.

Απαντώντας στην κριτική για την κατάθεση της τροπολογίας για τον «Εθνικό Συντονιστή» και τη θέσπιση Ενιαίου Φορέα Επιτήρησης Συνόρων, αναφέρθηκε στον επείγοντα χαρακτήρα αυτής και τόνισε ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν φεύγει από το σχετικό βάρος και την ευθύνη, αλλά αναλαμβάνει περισσότερο βάρος, για να προασπίσει την ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων και την εσωτερική ασφάλεια.

«Εάν επιδείξετε υπομονή και καλοπιστία θα δείτε τι καλύτερη επίδοση θα υπάρχει και για τα σύνορα και για τη εσωτερική ασφάλεια», διαβεβαίωσε ο κύριος Παναγιωτόπουλος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Ο Νίκος Δένδιας στην τελετή θεμελίωσης συγκροτήματος οικιών για στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στην Ορεστιάδα

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Νίκος Δένδιας: «Ελπίζω ότι υπάρχουν κάποια όρια και στον παραλογισμό της γειτονικής μας χώρας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...