Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δεν αποκλείει θερμό επεισόδιο με την Τουρκία ο Παναγιωτόπουλος

Δεν αποκλείει θερμό επεισόδιο με την Τουρκία ο Παναγιωτόπουλος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου με την Τουρκία στον απόηχο της συμφωνίας Άγκυρας – Τρίπολης αλλά και δεδομένης της τουρκικής προκλητικότητας, ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο υπουργός Άμυνας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 σημείωσε πως «Επειδή μετά από 10 χρόνια μεγάλης οικονομικής δυσκολίας, πρέπει να πάρουμε αποφάσεις και να κάνουμε κινήσεις, εντατικοποιούμε αυτή τη δουλειά.

»Την περασμένη Παρασκευή περάσαμε από τη Βουλή την αναβάθμιση των αεροπλάνων F16 αλλά και μια συμφωνία πλαίσιο με γαλλικές εταιρείες για να ξεκινήσει η στήριξη των Mirage».

Σημείωσε πάντως πως «δεν υπάρχει λόγος πανικού και βιασύνης, αλλά οι ρυθμοί των κινήσεων εντατικοποιούνται».

Ερωτώμενος σχετικά με προτάσεις που έχουν «πέσει στο τραπέζι» για υποχρεωτική θητεία στα 18 αλλά και επιμήκυνσή της, σημείωσε πως «επί του παρόντος δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα.

»Περιμένουμε τις προτάσεις της στρατιωτικής ηγεσίας και αποφασίζουμε».

Απαντώντας στο ερώτημα τι θα κάνει η Ελλάδα αν η Τουρκία προχωρήσει σε έρευνες, στο χώρο που καθόρισε το μνημόνιο με την Τρίπολη, ο υπουργός Άμυνας δήλωσε:

«Θα σας παραπέμψω στην ξεκάθαρη δήλωση του πρωθυπουργού, ότι θα κάνουμε ότι πρέπει για να προστατέψουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα μέχρι κεραίας».

Τέλος, ερωτώμενος αν υπάρχει ανησυχία απάντησε «Αν δεν υπήρχε ανησυχία, θα υπήρχε αμεριμνησία αλλά από εκεί και πέρα πρέπει να τρέξουμε με σχεδιασμό και έξυπνες λύσεις, για να καλύψουμε τον χαμένο χρόνο.

»Τα οπλικά συστήματα παλιώνουν, γεμίζουν φθορές, οι φθορές τα αχρηστεύουν.

»Οι παρεμβάσεις πρέπει να γίνονται με έξυπνο τρόπο με σεβασμό στον φορολογούμενο».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Δένδιας: Τέλος στις αυταπάτες – «Ούτε η ασφάλεια πλέον είναι δεδομένη ούτε η ειρήνη»

Ο Χακάν Φιντάν λέει ότι το Ισραήλ επιδιώκει «πολυεθνική θρησκευτική σύγκρουση»

Ιρακινό Κουρδιστάν: Επίθεση με drones κατά της κατοικίας του Νετσιρβάν Μπαρζανί

Κυρηναϊκή: Ο Γεραπετρίτης συναντήθηκε με τον Χάφταρ – Τι είπαν για ΑΟΖ – Εγκαίνια νέου κτηρίου ελληνικού Γενικού Προξενείου στη Βεγγάζη

Νίκος Δένδιας: Δεν υπάρχει «ούτε μια Ελληνίδα ούτε ένας Έλληνας ο οποίος να μην έχει πάντοτε στο μυαλό του ότι η χώρα αντιμετωπίζει ορατή απειλή»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...