ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Ιωάννης Μάζης, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,


















































Παραιτήθηκε η Άννα Στρατινάκη, ο σύζυγός της εμπλέκεται στην υπόθεση Παναγόπουλου
Έλληνας Σμήναρχος κατάσκοπος της Κίνας - Τι ομολόγησε
Μεγάλη Ελλάδα (Ιταλία): Στον Τάραντα εορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας
Εξαφάνιση Λόρας: Tι αναφέρει η Lufthansa στην DW
Συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν στο Ομάν υπό τη σκιά σχεδίων για τη «μετά-μουλάδων» εποχή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Την εκτίμηση ότι ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα κάνει το επόμενο βήμα και θα στείλει ερευνητικό σκάφος για γεωτρήσεις στην ελληνική ΑΟΖ εξέφρασε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο καθηγητής Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ιωάννης Μάζης .
«Ελπίζω ο κ. Ερντογάν να λάβει σοβαρά υπόψη του και τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού στα διεθνή φόρα και τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εθνικής Αμύνης και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ. Δηλώσεις που πρέπει να εκπέμπονται σπάνια αλλά αποφασιστικά», είπε ο καθηγητής Γεωπολιτικής.
«Πιστεύω ότι ο κ. Ερντογάν θα κάνει και το επόμενο βήμα γιατί μέχρι σήμερα δεν του κόστισε τίποτα.
»Θα μπορούσε να την κάνει (σ.σ. γεώτρηση) σε ένα μέρος στην περιοχή που θεωρητικά υπάρχει η ΑΟΖ της Ελλάδας και γειτνιάζει με την Κύπρο.
»Να τοποθετήσει ένα ερευνητικό σκάφος με δύο φρεγάτες και ένα υποβρύχιο», τόνισε ο Ιωάννης Μάζης.
Αναφορικά με την στάση των ΗΠΑ στα ελληνοτουρκικά ο καθηγητής Γεωπολιτικής υπογράμμισε ότι είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται τέτοια σύγχυση πολιτικής με το Κογκρέσο να θέλει να επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία και τον Λευκό Οίκο να έχει «μία στάση ανοχής».
«Η Ευρώπη υπήρξε πλουσία σε χαρακτηρισμούς εναντίον των τουρκικών προκλήσεων στην περιοχή αλλά πτωχότατη αναφορικώς με τις ενέργειες που έπρεπε να κάνει για να αναχαιτίσει αυτή την προκλητικότητα», ανέφερε ο καθηγητής Γεωπολιτικής.
























































