Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πάγκαλος: Γιατί να μην γίνω Πρόεδρος της Δημοκρατίας;

Πάγκαλος: Γιατί να μην γίνω Πρόεδρος της Δημοκρατίας;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

“Εμένα, δεν με προτείνει κανείς. (Αλλά αν με προτείνει) γιατί όχι;” δήλωσε ο Θόδωρος Πάγκαλος σε ερώτηση για το νέο πρόσωπο που θα διαδεχθεί τον Κάρολο Παπούλια στην θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Μιλώντας στον Βήμα FM, διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν αυτοπροτείνεται: “Υπάρχουν εκατοντάδες Πρόεδροι στην Ελλάδα. Καλές προσωπικότητες. Και άνδρες και γυναίκες. Δουλειά μου δεν είναι να τους πω εγώ, αλλά αν μου αρέσει κάποιος, θα βγω και θα το πω. Αλέκος Παπαδόπουλος π.χ. Εμένα, δεν με προτείνει κανείς. (Αλλά αν με προτείνει) γιατί όχι; Δεν αυτοπροτείνομαι – λέω αν με προτείνει κάποιος, διότι εξάλλου θα ήταν αγενές να βγω και να πω να μην με προτείνει κάποιος”.

Όσον αφορά τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ ο Θόδωρος Πάγκαλος ότι φυσιολογικό για ένα κόμμα όταν από το 40% πηγαίνει κάτω από το 10% να υπάρχει εσωκομματικό μίσος.

Στην συνέχεια όμως ο Θόδωρος Πάγκαλος άστραψε και βρόντηξε τόσο κατά του Γιώργου Παπανδρέου όσο και κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Κώστα Σημίτη.

«Στη μια περίπτωση ήταν ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος όσο και να προσποιείται ότι ήταν το Ίδρυμα Παπανδρέου ή ο πατέρας του ή η ανάμνηση της 3ης Σεπτέμβρη αυτό που ήθελε να κάνει ήταν να βγάλει ένα λόγο και να δικαιωθεί ή να εμφανιστεί ότι δικαιώνεται. Και βέβαια, απέτυχε παταγωδώς, διότι τα έκανε τελείως λάθος τα πράγματα. Λάθος τα είδε και λάθος τα κατάλαβε” τόνισε ο πρώην υπουργός για τον Γιώργο Παπανδρέου.

Το ίδιο σκληρός όμως ήταν ο Θόδωρος Πάγκαλος και στις αναφορές του στον Ευάγγελο Βενιζέλο  αφού όπως τόνισε  “και από την άλλη πλευρά ήταν η επίσης λάθος για μένα σύσκεψη των οπαδών του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, με τη συνδρομή του κ. Σημίτη. Ήταν ατυχής, διότι μάζεψαν 800 άτομα. Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ; Στις προηγούμενες εκλογές που συμμετείχα, είχα πάει σ’ ένα μέρος που έβλεπα την Πλατεία Συντάγματος και είχα κάτι φίλους και πίναμε κάτι ποτά και τρώγαμε μεζεδάκια και είπαμε, για δικούς μας λόγους, να μην πάμε εκεί, αλλά να ακούσουμε την ομιλία Βενιζέλου. Όταν πήγε η ώρα της ομιλίας, διότι μεσολάβησε μία ώρα, και βλέπαμε την πλατεία που ήταν μαζεμένοι μερικές εκατοντάδες άνθρωποι που μετά έγιναν χιλιάδες, αλλά δεν είχε σημασία, ήταν σαφές ότι το ΠΑΣΟΚ είχε τελειώσει. Αυτή η ομιλία και συγκέντρωση ήταν η κηδεία του ΠΑΣΟΚ. Έχουν μείνει λοιπόν αυτοί οι τύποι που αγωνίζονται για τον εαυτό τους και οι άλλοι που δεν μπορούν να φανταστούν άλλες καταστάσεις και παραμένουν εκεί από συνήθεια. Αυτό είναι ένα συνονθύλευμα ανθρώπων αξιοσέβαστο, που εγώ δεν το περιφρονώ, αλλά δεν θέλω να έχω καμία σχέση μαζί τους”

Τέλος ο Θόδωρος Πάγκαλος επεσήμανε ότι και οι τρεις (Βενιζέλος, Παπανδρέου, Σημίτης) έχουν τελειώσει πολιτικά.

“Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να είναι υπουργοί σε μία κυβέρνηση ή να έχουν μία άλλη δραστηριότητα. Όλοι… Έχουν τελειώσει, διότι έκαναν θανάσιμα λάθη. Κι εγώ έχω τελειώσει, αλλά έχω τη δυνατότητα να το ξέρω και να το λέω. Ενώ αυτοί δεν θέλουν να τελειώσουν, παρά μόνον όταν εμφανιστεί ο Χάρος με το δρεπάνι του. Καλύτερα να τελειώνουμε νωρίτερα, με αξιοπρέπεια και συνείδηση” κατέληξε ο Θόδωρος Πάγκαλος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

23 Απριλίου 2010: Ο Παπανδρέου υπέταξε την Ελλάδα στο μνημόνιο με διάγγελμα από το Καστελλόριζο

Ανδρουλάκης: Κατέρρευσε παταγωδώς το δόγμα της κυβέρνησης για «νόμο και τάξη»

Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης ψηφοθήρας με τον Μπελέρη και η Ντόρα βάζει το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...