Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο πρόεδρος της ΒΜ λέει ότι «παρερμηνεύτηκαν» οι δηλώσεις του αλλά δεν ανακαλεί για «”μακεδονική” μειονότητα»

Ο πρόεδρος της ΒΜ λέει ότι «παρερμηνεύτηκαν» οι δηλώσεις του αλλά δεν ανακαλεί για «”μακεδονική” μειονότητα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, Στέβο Πενταρόφσκι, λίγα 24ωρα μετά την εξωφρενική του δήλωση περί «”μακεδονικής” μειονότητας» στην Ελλάδα, προσπάθησε να «μπαλώσει» το ατόπημά του, που ισοδυναμεί με παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών, με δήλωσή του, η οποία δεν είναι ικανοποιητική, ΔΕΝ ανακαλεί την ύπαρξη «”μακεδονικής” μειονότητας», φαίνεται ότι έλαβε κάποιο μήνυμα δυσαρέσκειας αλλά μάλλον δεν το κατάλαβε.

Ως Tribune κρίνουμε -θα διαβάσετε τη δήλωσή του παρακάτω- ότι δεν ανακάλεσε και νομίζουμε ότι οφείλει να ανακαλέσει άμεσα με καθαρές κουβέντες διότι ουδείς τον παρερμήνευσε.

Οφείλει καθαρές κουβέντες, «λόγια σταράτα», διότι εάν δεν το κάνει είναι κακό προηγούμενο.

Δεν του ζητά κανείς να ταπεινωθεί αλλά να τιμά τα συμφωνηθέντα.

Εάν έχει λόγο και τιμή και δεν είναι ένας Βαλκάνιος βάρβαρος που γρυλίζει.

Πριν λίγες ημέρες ο Στέβο Πενταρόφσκι, σε συνέντευξή του στην Klan TV, είπε ότι, «έχουμε τους ανθρώπους που δηλώνονται ως Μακεδόνες και στην Ελλάδα. Με τη Συμφωνία των Πρεσπών δεν τους εγκαταλείπουμε».

Εδώ να σημειώσουμε ότι:

α) Μακεδόνες στην Ελλάδα δηλώνουν όλοι οι Έλληνες που κατοικούν στη Μακεδονία. Πολύ κακώς εάν το αγνοεί. Και πολύ κακώς που ξανά υποδαυλίζει τέτοια ζητήματα στο εσωτερικό της Ελλάδας.

β) Εάν αναφέρεται σε Έλληνες πολίτες ψηφοφόρους του εθνικιστικού «Ουράνιου Τόξου» ατύχησε, διότι η Συμφωνία των Πρεσπών πολύ ρητά αναφέρει στο Άρθρο 4, παράγραφος 3, ότι:

«Έκαστο Μέρος δεσμεύεται δια της παρούσης και επίσημα δηλώνει ότι τίποτα στο Σύνταγμά του όπως ισχύει σήμερα ή θα τροποποιηθεί στο μέλλον, μπορεί ή θα μπορούσε να ερμηνευθεί ότι αποτελεί ή θα αποτελέσει ποτέ τη βάση για παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις του άλλου Μέρους σε οιαδήποτε μορφή και για οιοδήποτε λόγο, περιλαμβανομένης της προστασίας του καθεστώτος και των δικαιωμάτων οιωνδήποτε προσώπων δεν είναι πολίτες του».

Όπως μετέδωσε το απόγευμα της Παρασκευής το πρακτορείο ειδήσεων IBNA, ο πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας Στέβο Πενταρόφσκι, μετά τις αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν στην Ελλάδα με τις δηλώσεις του σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό Klan περί ύπαρξης μακεδονικής μειονότητας, με αποκλειστική δήλωση του στο ΙΒΝΑ εκφράζει την λύπη του για την παρερμηνεία των δηλώσεων του κι ότι είναι ένθερμος υποστηρικτής της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ολόκληρη η δήλωση του Γραφείου του Προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας Στέβο Πενταρόφσκι:

«Ο Πρόεδρος Stevo Pendarovski είναι ένθερμος υποστηρικτής της Συμφωνίας Πρεσπών και της πλήρους εφαρμογής της, όπως επίσης για την ανάπτυξη και την ενίσχυση της σχέσης και της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών από κάθε άποψη.

»Η δήλωση που επισυνάπτεται στην εν λόγω συνέντευξη, είναι ένα κομμάτι μιας ευρύτερης απάντησης του Προέδρου Pendarovski, η οποία αναφέρεται σε έναν από τους βασικούς πυλώνες της Συμφωνίας Πρεσπών – ότι καμία από τις δύο χώρες δεν θα παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της άλλης.

»Δυστυχώς, η έμφαση στην ευρύτερη απάντηση επιτρέπει διαφορετική ερμηνεία, για την οποία εκφράζουμε ειλικρινή λύπη.

»Ο Πρόεδρος Pendarovski, στην αναφερόμενη συνέντευξη, καθώς και σε κάθε δημόσια παρουσία του υπογραμμίζει συνεχώς ότι η αποφυγή παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις, ως βασική αρχή του διεθνούς δικαίου, είναι το κλειδί για την προώθηση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης και της καλής σχέσης των γειτονικών μας χωρών».

Τι προσέξατε; ΔΕΝ ανακάλεσε την ύπαρξη «”μακεδονικής” μειονότητας» στην Ελλάδα.

Να βγει να ανακαλέσει διότι με την παραπάνω δήλωση τα έκανε ακόμα χειρότερα ο κουτοπόνηρος Βαλκάνιος.

Αρκετά με την κοροϊδία και τον προκλητικό αλυτρωτισμό του κάθε εθνοκάπηλου επαρχιώτη λαϊκιστή που παριστάνει τον πρόεδρο χώρας.

Μάλλον πάει γυρεύοντας να εμφανιστούν 100.000 Έλληνες στο Μοναστήρι για να στρώσει χαρακτήρα. Αμφιβάλλει ότι θα βρεθούν τόσοι να πάρουν ελληνικά διαβατήρια;

Κατρούγκαλος: Να ανακαλέσει άμεσα ο Πενταρόφσκι τις προβληματικές δηλώσεις του

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης ψηφοθήρας με τον Μπελέρη και η Ντόρα βάζει το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...