ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βαρβιτσιώτης για EUMED: Η Διακήρυξη των Αθηνών για το περιβάλλον βάση συζήτησης με τα υπόλοιπα μέλη της ΕΕ

Βαρβιτσιώτης για EUMED: Η Διακήρυξη των Αθηνών για το περιβάλλον βάση συζήτησης με τα υπόλοιπα μέλη της ΕΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Η Διακήρυξη των Αθηνών για το περιβάλλον αποτελεί τη βάση συζήτησης με τα υπόλοιπα μέλη της ΕΕ» επισημαίνει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με ανάρτησή του σχετικά με τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής των EUMED, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης σημειώνει πως «χθες ήταν μία σημαντική ημέρα για τη χώρα μας και τη Μεσόγειο με την παρουσία 9 χωρών (Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Μάλτα, Κύπρος, Πορτογαλία, Σλοβενία, Κροατία και Ελλάδα) και της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Για πρώτη φορά, όπως αναφέρει, αποφασίστηκε η στενότερη συνεργασία για θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, την βελτίωση της ποιότητας της κοινής μας θάλασσας και τον συντονισμό στην πολιτική προστασία, ιδιαίτερα μετά τις καταστροφικές φωτιές του φετινού καλοκαιριού που έπληξαν Ελλάδα, Κύπρο και Ιταλία.

Παράλληλα, αναφέρει πως «υιοθετήθηκε το κοινό μας πλαίσιο για την ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας.

»Η μετανάστευση είναι μία άλλη κοινή πρόκληση που αντιμετωπίζουν όλες οι χώρες του Νότου».

«Τέλος» υπογραμμίζει ότι «ο συντονισμός των χωρών που ξεκίνησε με την προπαρασκευαστική σύνοδο των υπουργών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων που ξεκίνησε με την Σύνοδο της Αθήνας θα συνεχιστεί».

Και προσθέτει: «Για μένα αποτελεί τιμή και ευθύνη να καλλιεργήσουμε περαιτέρω το καλό κλίμα συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Διπλωματική Πηγή: Η Τουρκία δεν πρόκειται να ενταχθεί και να συμμετάσχει σε ευρύτερους ευρωπαϊκούς αμυντικούς μηχανισμούς όσο υφίσταται απειλή πολέμου

The Turkish Foreign Ministry’s liars claim that in 1821 Greek Revolutionaries slaughtered “Turks” in Tripolitsa – What the historical truth is, What diplomatic sources say

Οι ψεύτες του τουρκικού ΥΠΕΞ υποστηρίζουν ότι το 1821 οι Έλληνες επαναστάτες έσφαξαν «Τούρκους» στην Τριπολιτσά – Ποια είναι η ιστορική αλήθεια, τι λένε διπλωματικές πηγές

Η Ελλάδα δηλώνει επιχειρησιακή ετοιμότητα για την προστασία των θαλάσσιων διεκδικήσεών της έναντι της Τουρκίας

Πηγές ΥΠΕΞ: Διάβημα διαμαρτυρίας της Ελλάδας στην Τουρκία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...