Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νίκος Ανδρουλάκης: Η ενεργειακή κρίση παιχνίδι της Ρωσίας ώστε να είναι γεωπολιτικά ευάλωτη η Ευρώπη

Νίκος Ανδρουλάκης: Η ενεργειακή κρίση παιχνίδι της Ρωσίας ώστε να είναι γεωπολιτικά ευάλωτη η Ευρώπη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για την υποψηφιότητά του στις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ για την ηγεσία του κόμματος τον Δεκέμβριο, μέσα στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών πολιτικών ανακατατάξεων αλλά και την ενεργειακή κρίση και την πράσινη μετάβαση, μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Ναι μεν Αλλά» με την Ευαγγελία Μπαλτατζή, ο ευρωβουλευτής ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Αυτό που κρίνεται στις 5 Δεκεμβρίου δεν είναι μόνο τι γίνεται στην ελληνική βουλή, αλλά τι γίνεται στην ελληνική κοινωνία και ο στόχος μου είναι να ξαναμεγαλώσουμε, φτιάχνοντας μια σχέση αξιοπιστίας με την ελληνική κοινωνία».

Δεν πρέπει να υπάρξουν αποκλεισμοί στις υποψηφιότητες σημείωσε.

«Είμαστε 4 κοινοβουλευτικοί, ο καθένας με την δική του πορεία, δεν υπάρχει κάποια υποψηφιότητα που να μπορεί να θεωρηθεί ότι δεν έχει λαϊκή νομιμοποίηση.

»Το ζήτημα το μεγάλο είναι η συμμετοχή και η πολιτικοποίηση της διαδικασίας.

»Να μην υπάρχουν υπονοούμενα, αντιπαραθέσεις μη πολιτικού περιεχομένου, να κινηθούμε τις επόμενες 7 εβδομάδες με πολιτικό πολιτισμό. Εγώ τουλάχιστον αυτό θα κάνω.

»Δεν θα μπω σε καμία άλλη στρατηγική είτε συκοφάντησης ή υπονόμευσης της πολιτικότητας της διαδικασίας αυτής».

Σχετικά με την συμμετοχή στις εκλογές, λόγω κορωνοϊού τα πράγματα είναι ρευστά, είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Εύχομαι τα πράγματα να πάνε ομαλά και να έχουμε την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή».

Στο ΚΙΝΑΛ, υποστήριξε, πως στο παρελθόν δεν λήφθηκαν οι σωστές αποφάσεις σε πολλά σημεία, με αποτέλεσμα η δυναμική που δημιουργήθηκε πριν 4 χρόνια να μην μεταφραστεί σε ένα μεγάλο εκλογικό αποτέλεσμα.

«Πρέπει να υπάρξει ένα νέο πολιτικό προσωπικό, νέο, όχι μόνο ηλικιακά.

»Αρκεί οι άνθρωποι που θα είναι στη πρώτη γραμμή να είναι υψηλής κοινωνικής αξιοπιστίας.

»Είμαι ένας περήφανος σοσιαλδημοκράτης, η ιδεολογία μου πιστεύω ότι είναι η πιο χρήσιμη για την ανθρωπότητα».

Ο κ. Ανδρουλάκης προτείνει με την υποψηφιότητά του «ένα σύγχρονο πρόγραμμα με ανταγωνιστική, ανθεκτική παραγωγική βάση, ισχυρό κοινωνικό μοντέλο, ισχυρή πράσινη πολιτική με επενδύσεις σε ΑΠΕ που να αφορούν χιλιάδες νοικοκυριά, κατά προτεραιότητα τα φτωχότερα, γιατί διαφορετικά, όλη την κλιματική μετάβαση θα την πληρώσουν οι πιο φτωχοί ευρωπαίοι πολίτες».

Αναφορικά με τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ανδρουλάκης, τονίζει ότι «υπάρχουν λύσεις που μπορούμε να σεβαστούμε την ιστορικότητα του χώρου, αξιοποιώντας το σύμβολο του ΠΑΣΟΚ και παράλληλα να σεβαστούμε την δομή που έχει σήμερα το κόμμα, που είναι συμπαράταξη κινήσεων και κομμάτων, αρκεί να βάλουμε την πολιτική στο προσκήνιο».

«Το στοίχημα για μένα», είπε ο κ. Ανδρουλάκης, «είναι να κρατήσω τα θετικά της ιστορίας μας, να πετάξω στον κάλαθο των αχρήστων ό,τι πλήγωσε τον ελληνικό λαό, που μας γύρισε την πλάτη και να φτιαχτεί ένα κόμμα που με σεβασμό στην ιστορικότητά του, να κρατήσει τις αναμνήσεις, αλλά όχι μόνο.

»Να δημιουργήσει προσδοκίες για όλες τις μελλοντικές γενιές».

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι δεν είναι βουλευτής στο ελληνικό κοινοβούλιο, είπε χαρακτηριστικά πως «δεν μπορεί να φαίνεται εξωγήινη η επιλογή του να μην είσαι βουλευτής και να είσαι αρχηγός κόμματος», φέρνοντας ως παράδειγμα τους Κόστα και Σάντσες, λέγοντας πως αυτή την στιγμή είναι οι μεγαλύτεροι ηγέτες των σοσιαλιστικών κομμάτων στην Ευρώπη, χωρίς να ήταν βουλευτές όταν εκλέχτηκαν, ενώ ανέφερε πως τουλάχιστον 17-20 ακόμα ευρωβουλευτές, είναι και αρχηγοί εθνικών κομμάτων.

Στην σφαίρα της επικαιρότητας και συγκεκριμένα, σε σχέση με το ράλι τιμών στην ενέργεια ο κ. Ανδρουλάκης, επεσήμανε πως από την Ευρώπη λείπει μια ενιαία στρατηγική σε μεγάλα γεωπολιτικά ζητήματα, με αποτέλεσμα να προκύπτουν συνεχώς προβλήματα με τρίτες χώρες, όπως η Τουρκία, η Ρωσία, σε διάφορα επίπεδα.

«Η αύξηση λόγω της πράσινης πολιτικής δεν είναι πάνω από την τάξη του 10%-15%, όλο το υπόλοιπο έχει να κάνει με το γεωπολιτικό παιχνίδι της Ρωσίας και με τον έλεγχο των βόρειων αγωγών του Nord Stream στην Γερμανία, ώστε να είναι γεωπολιτικά ευάλωτη η Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά.

Η λύση, προτείνει ο κ. Ανδρουλάκης, είναι να υπάρχει κοινή παραγγελία για φυσικό αέριο από όλη την Ευρώπη ώστε να πέσουν οι τιμές, όπως επίσης ειδικά φορολογικά καθεστώτα και ειδικά μερίσματα που θα έχουν να κάνουν με την επιδότηση στους πιο ευάλωτους πολίτες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΠΑΣΟΚ: Ολοκληρώθηκε το ευρωψηφοδέλτιο με … άρωμα «Σασμού»

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Νίκος Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης «τροχονόμος της ακρίβειας»

Δημοσκόπηση: Μειώνεται η ψαλίδα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Καταλληλότερος πρωθυπουργός ξανά ο Κανένας

DW: Ιράν εναντίον Ισραήλ – Οι επιπτώσεις στην οικονομία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...