Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκρέκας: Κανένα ευάλωτο νοικοκυριό χωρίς ρεύμα στην «καρδιά» του χειμώνα

Σκρέκας: Κανένα ευάλωτο νοικοκυριό χωρίς ρεύμα στην «καρδιά» του χειμώνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κανένα ευάλωτο νοικοκυριό δεν θα μείνει χωρίς ρεύμα στην καρδιά του χειμώνα, δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Προσέθεσε δε ότι η επιδότηση καλύπτει το 90% των αυξήσεων για ένα μέσο νοικοκυριό με κοινωνικό τιμολόγιο, ενώ σε περίπτωση που υπάρξει διακοπή ηλεκτροδότησης, λόγω απλήρωτου λογαριασμού, οι πολίτες μπορούν να καλούν στον πενταψήφιο 15902 από όπου δρομολογείται η άμεση επανασύνδεση για τα ευάλωτα νοικοκυριά.

Παράλληλα, ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι η χώρα μας είναι η πρώτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία από τον Ιανουάριο θα επιδοτεί και τις επιχειρήσεις για τους λογαριασμούς ρεύματος, ενώ προσέθεσε ότι τα μέτρα που έχει λάβει η ελληνική Κυβέρνηση για την ανακούφιση από την ενεργειακή κρίση είναι τα μεγαλύτερα σε αξία στην ΕΕ.

Ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος προσέθεσε ότι η μέση επιδότηση για τα νοικοκυριά για τον Ιανουάριο είναι μικρότερη από του Δεκεμβρίου, ωστόσο αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι υπήρξε αποκλιμάκωση στις διεθνείς τιμές χονδρικής της ενέργειας.

Αναφερόμενος στα μη ευάλωτα νοικοκυριά, σημείωσε ότι στόχος της Κυβέρνησης μετά τα μέτρα στήριξης, είναι η μέση επιβάρυνση σε κάθε λογαριασμό να μην ξεπερνάει το 15%.

Σε ό,τι αφορά τα νοικοκυριά που δεν ανήκουν στους δικαιούχους κοινωνικού τιμολογίου, ο κ. Σκρέκας είπε πως η ΔΕΗ έχει πρόγραμμα για διακανονισμό με προκαταβολή 15%, ενώ ανάλογα προγράμματα έχουν και οι ιδιώτες πάροχοι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Λογαριασμοί ρεύματος: Φρένο στην ελεύθερη μετακίνηση των καταναλωτών

Ηλεκτρικό ρεύμα: Που θα κυμανθούν τα τιμολόγια Απριλίου

Οι Ιρακινοί εξάρθρωσαν μεγάλο δίκτυο λαθρεμπορίας πετρελαίου

Ελλάδα-ΗΑΕ: Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο τραπέζι Μητσοτάκη και του υπουργού Βιομηχανίας των Εμιράτων

Γιώργος Τσίπρας: Η βίαιη απολιγνιτοποίηση ήταν πολιτική, εντελώς ερασιτεχνική και στην ουσία σκόπιμη για κάποια συμφέροντα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...