Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΚΚΕ για διάγγελμα Μητσοτάκη: Τουλάχιστον κοροϊδία τα μέτρα για την ακρίβεια

ΚΚΕ για διάγγελμα Μητσοτάκη: Τουλάχιστον κοροϊδία τα μέτρα για την ακρίβεια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το ελάχιστο για να ανακουφιστεί ο λαός από την ακρίβεια είναι η κατάργηση ΦΠΑ και Ειδικών Φόρων, με ταυτόχρονες αυξήσεις μισθών και ουσιαστικά μέτρα προστασίας, επισημαίνει σε ανακοινώσει το ΚΚΕ, σχολιάζοντας τα τηλεοπτικά διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Αποτελεί τουλάχιστον κοροϊδία ο πρωθυπουργός να μιλάει για μέτρα ανακούφισης, την ώρα που οι παράγοντες και οι αιτίες που ευθύνονται για την ενεργειακή φτώχεια, τις ανατιμήσεις και την ακρίβεια “ζουν και βασιλεύουν”.

»Κανένα μέτρο που εντάσσεται σ’ αυτήν τη στρατηγική δεν πρόκειται να αναπληρώσει ούτε ένα μικρό μέρος των μεγάλων ανατιμήσεων, που είναι αποτέλεσμα της ευρωενωσιακής πολιτικής απελευθέρωσης της ενέργειας, της απολιγνιτοποίησης και των ενεργειακών ανταγωνισμών, που εφαρμόζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις και που πληρώνουν οι λαοί πολύ ακριβά.

»Αν ο δρόμος παραμένει ανηφορικός για τον λαό, αυτό συμβαίνει, γιατί πυξίδα της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως και των προηγούμενων, αποτελούν οι λεγόμενες “αντοχές της οικονομίας”, δηλαδή η υπεράσπιση των κερδών των λίγων» επισημαίνει το ΚΚΕ σε σχόλιό του «για το διάγγελμα του Κ. Μητσοτάκη».

«Το ελάχιστο, αυτήν τη στιγμή, για να ανακουφιστούν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα, είναι η κατάργηση του ΦΠΑ και των Ειδικών Φόρων σε καύσιμα και άλλα είδη λαϊκής κατανάλωσης, οι αυξήσεις στους μισθούς, ουσιαστικά μέτρα προστασίας για τους αυτοαπασχολούμενους, αγρότες και ανέργους.

»Η πραγματική λύση βρίσκεται στον αγώνα για να αξιοποιηθεί σχεδιασμένα το σύνολο των ενεργειακών πηγών της χώρας (λιγνίτης, υδρογονάνθρακες, γεωθερμία, ΑΠΕ κ.λπ.) προς όφελος των λαϊκών αναγκών, για να πάψει η ενέργεια να αποτελεί “εμπόρευμα”», προσθέτει το σχόλιο του κόμματος και καταλήγει:

«Υ.Γ. Δε χρειάζεται ο πρωθυπουργός να μας υπενθυμίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση στον πόλεμο στην Ουκρανία είναι με το μέρος του ευρωΝΑΤΟϊκού ιμπεριαλιστικού στρατοπέδου, μας το υπενθυμίζει η κλιμακούμενη, αλλά και επικίνδυνη για τον λαό ελληνική εμπλοκή».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση: Μειώνεται η ψαλίδα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Καταλληλότερος πρωθυπουργός ξανά ο Κανένας

Ευρωεκλογές: Αυτοί είναι οι εκλεκτοί του Μητσοτάκη για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Βουλευτής ΝΔ Κυριαζίδης: Ομοφοβικό σχόλιο κατά Κασσελάκη – Την απομάκρυνση του ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ

Κασσελάκης: «Βεβαίως και πάμε για πρώτο κόμμα» – «Ο Γιώργος Αυτιάς ή η αξιοκρατία που βλέπετε;»

Κασσελάκης: Αυτά είναι τα ψεύδη της κυβέρνησης Μητσοτάκη – Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκπλήξει στις εκλογές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...