Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε διπλωματικό πυρετό ο Δένδιας τέλη Ιουλίου – «Βλέπει» όλον τον «χάρτη» και προνοεί

Σε διπλωματικό πυρετό ο Δένδιας τέλη Ιουλίου – «Βλέπει» όλον τον «χάρτη» και προνοεί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τελευταία Παρασκευή του Ιουλίου και ο Νίκος Δένδιας, εν μέσω καύσωνα, τελεί σε διπλωματικό πυρετό. Ο υπουργός Εξωτερικών, με την εγρήγορση στα «κόκκινα», συναντήθηκε στο ΥΠΕΞ με τον Αμερικανό Ειδικό Σύμβουλο για θέματα ενεργειακής ασφάλειας Άμος Χόχσταϊν.

Ο κ. Χόχσταϊν είχε δημιουργήσει πριν μερικούς μήνες μεγάλο γεωπολιτικό ζήτημα όταν εισηγήθηκε τον τορπιλισμό του υποθαλάσσιου αγωγού EastMed, ανεξάρτητα εάν μετά τον άδειασε η Chevron.

Προφανώς τα ενεργειακά ζητήματα είναι «καυτά», ιδιαίτερα μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία που απέδειξε πόσο εκτεθειμένη και όμηρος του ρωσικού φυσικού αερίου είναι η Ευρώπη. Εάν τα σχέδια για έρευνες και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων είχαν γίνει την ώρα που έπρεπε, σήμερα η ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης θα ήταν ισχυρότερη και η Ελλάδα θα γινόταν απίθανα πλουσιότερη.

Ο Νίκος Δένδιας είναι βέβαιο ότι θέτει σκληρά τις ελληνικές θέσεις, που εξυπηρετούν απολύτως και την ενεργειακή ασφάλεια της Δύσης. Είτε το αντιλαμβάνεται ο κ. Χόχσταϊν, είτε χρειάζεται τη Chevron και το Ισραήλ να του το εξηγήσουν.

Στη συνέχεια ο Νίκος Δένδιας, σαν να μην ήταν ο Χόχσταϊν από μόνος του αρκετός, συνάντησε τη Γερμανίδα υπουργό Εξωτερικών, Ανναλένα Μπέρμποκ και ύστερα μεταβαίνει στο Παρίσι για να συναντηθεί με τη Γαλλίδα ομόλογό του Κατρίν Κολονά.

Δεν είναι τυχαίο που την ίδια ημέρα ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας συναντά τις υπουργούς Εξωτερικών των δύο «πυλώνων» της ΕΕ.

Η «πράσινη» Γερμανίδα είναι βέβαιο ότι άκουσε αρκετά για τις θέσεις ίσων αποστάσεων που κράτησε μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, όχι ότι ξαφνιάζεται κανείς και η Γαλλίδα, μπαίνει στα βαθιά νερά, αφού η χώρα της έχει αφενός διμερή αμυντική συμφωνία με την Ελλάδα για εν όπλοις βοήθεια και βεβαίως από τα ελληνικά εξοπλιστικά η Γαλλία έχει πάρει τη μερίδα του λέοντος.

Βεβαίως η Γαλλία έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι έχει σταθεί με στρατεύματα, στόλο και πολεμική αεροπορία, στο πλευρό της χώρας μας απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα, ωστόσο, πρόσφατα ο Ερντογάν σαν να ξέχασε που αποκαλούσε τον πρόεδρο Μακρόν παράφρονα και προσπαθεί να προσεγγίσει το Παρίσι για να προμηθευτεί όπλα.

Κι όλα αυτά ενώ έχει ανακοινωθεί η έξοδος του νέου τουρκικού γεωτρύπανου στην Ανατολική Μεσόγειο στις 9 Αυγούστου.

Ο Νίκος Δένδιας, επειδή γνωρίζει εθνικό σχέδιο και απολύτως εθνικές γραμμές και εθνικά δίκαια, ξέρει ότι ο χρόνος πιέζει.

Γι’ αυτό και ήταν εχθές στην Κύπρο. Καμία κίνησή του στον χάρτη δεν είναι περιττή. Κι ως καλός πολιτικός προνοεί για την πατρίδα.

Γι’ αυτό ο Δένδιας έχει στοχοποιηθεί από τους Τούρκους και τους ντόπιους φίλους τους.

Ο ελληνικός λαός όμως γνωρίζει και δεν είναι τυχαίο που ανεξάρτητα πολιτικής θέσης ή προτίμησης εκφράζει σε ποσοστά άνω του 70% την υποστήριξή του στο πρόσωπό του. Ο Νίκος Δένδιας είναι πράγματι ένας υπουργός Εξωτερικών όλων των Ελλήνων.

Η ανάρτηση

«Συναντήθηκα με τον Ειδικό Σύμβουλο για θέματα ενέργειας των ΗΠΑ, Άμος Χόχσταϊν, παρουσία του ΥΦΥΠΕΞ Κώστα Φραγκογιάννη και του πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Τζορτζ Τζέιμς Τσούνη.

»Εποικοδομητική συζήτηση με επίκεντρο τα θέματα ενεργειακής ασφάλειας και τις προοπτικές ενεργειακής συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Νίκος Δένδιας: Πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη η πρόταση δυσπιστίας

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...