Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνάντηση Φάμελλου με Ιεμπραχέμ Μουσλέμ: Υποχρέωση της κυβέρνησης να πάρει διεθνείς πρωτοβουλίες για τη Συρία

Συνάντηση Φάμελλου με Ιεμπραχέμ Μουσλέμ: Υποχρέωση της κυβέρνησης να πάρει διεθνείς πρωτοβουλίες για τη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με τον εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Ένωσης Συρίας-PYD στην Ελλάδα, Ιεμπραχέμ Μουσλέμ, συναντήθηκε την Τρίτη 11/03 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος.

«Είχαμε τη δυνατότητα να ενημερωθούμε για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στη Συρία και για τις δύσκολες συνθήκες που βιώνει ο συριακός λαός», σημείωσε σε δήλωσή του ο Σ. Φάμελλος.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει ήδη επισημάνει ότι η ανάδειξη ακραίων δυνάμεων μετά το αυταρχικό καθεστώς του Άσαντ, δεν δίνει εχέγγυα ούτε στη δημοκρατική ομαλότητα που χρειάζεται η χώρα, ούτε στην ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή, όπως δυστυχώς αποδεικνύεται περίτρανα από τις θηριωδίες που διεξάγονται τις τελευταίες ημέρες», ανέφερε, εκφράζοντας αλληλεγγύη στον συριακό λαό και τονίζοντας «την ανάγκη της άμεσης κατάπαυσης τους πυρός».

«Στη Συρία πρέπει να επικρατήσουν η Ειρήνη και η Δημοκρατία, να υπάρξει απόλυτος σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα και ειδικά στα δικαιώματα των γυναικών, να υποστηριχθούν οι εθνοτικές και θρησκευτικές μειονότητες, να θεμελιωθεί δημοκρατικό Σύνταγμα και να λειτουργήσει το αποκεντρωμένο κράτος», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πρόσθεσε πως «η ελληνική κυβέρνηση έχει υποχρέωση να πάρει πρωτοβουλίες σε διεθνές επίπεδο και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων ως μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών».

«Είναι πιο επίκαιρη από ποτέ η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη σύγκληση διάσκεψης των κρατών της ΕΕ και της Ανατολικής Μεσογείου», κατέληξε.

Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης η βουλευτής Δυτικού τομέα της Β´ Αθηνών και τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ρένα Δούρου, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και υπεύθυνος του γραφείου Ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πάνος Τριγάζης και ο νομικός σύμβουλος της Δημοκρατικής Ένωσης Συρίας-PYD στην Ελλάδα, Ευστράτιος Νικολούδης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Τούρκοι με ψέματα προσπαθούν να «ξορκίσουν» την κουρδική αυτονομία στη Συρία

Η Ελλάδα εξετάζει την αποστολή «Μηχανικού» στη Γάζα στο πλαίσιο του σχεδίου Τραμπ

Η Ρένα Δούρου στο πλευρό των Βορειοηπειρωτών – Συνάντηση με τον Λευτέρη Νίκα στη Βουλή

Αντιστράτηγος ε.α. Καμπουρίδης: Με υποστήριξη των ΗΠΑ οι Κούρδοι (SDF) οδεύουν προς αυτονομία στη Συρία – Ήττα για την Τουρκία

Προκαταρκτική συμφωνία στη Συρία: Οι Κούρδοι με τρεις μεραρχίες και 50.000 μαχητές «ενσωματώνονται» στο συριακό κράτος

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...