ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Πάπας Φραγκίσκος θέλει γυναίκες κληρικούς στην καθολική εκκλησία

Ο Πάπας Φραγκίσκος θέλει γυναίκες κληρικούς στην καθολική εκκλησία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ειδική επιτροπή η οποία θα μελετήσει την πιθανότητα να χειροτονηθούν, στην Καθολική Εκκλησία, ως διάκονοι γυναίκες, πρόκειται να στελεχώσει ο Πάπας Φραγκίσκος, όπως έκανε γνωστό ο ίδιος ο ποντίφικας.

Ο Πάπας Φραγκίσκος πρόσθεσε πως θεωρεί ότι «η διακονία των γυναικών αποτελεί δυνατότητα για την σημερινή κοινωνία». Ο Αργεντινός πάπας τόνισε, επίσης, ότι η επιτροπή ειδικών θα πρέπει να αποσαφηνίσει και ποιος ήταν, ακριβώς, ο ρόλο της διακονίας των γυναικών κατά τους πρώτες αιώνες του χριστιανισμού.

Ο ποντίφικας υποστήριξε ότι «οι γυναίκες θα πρέπει να ενταχθούν στην όλη διαδικασία λήψης αποφάσεων της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας» ενώ, σύμφωνα με τα πρώτα σχόλια του ιταλικού Τύπου, δεν αποκλείεται, με το «άνοιγμα» αυτό, μελλοντικά, να μπορέσει να δοθεί η δυνατότητα στις γυναίκες να τελούν γάμους και να βαπτίζουν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συμμαχία Κύπρου-Μπαχρέιν για τη Συνύπαρξη και τη Διαθρησκειακή Πολυμορφία

Ο Οικ. Πατριάρχης δέχθηκε τους ηγέτες των Ελλήνων δημοσιογράφων – Τι είπε στους εκπροσώπους του Τύπου

Παρασκήνιο για τη Χάλκη: Οι οδηγίες Ερντογάν και η παρέμβαση Τραμπ

Η Βουλγαρία μπλοκάρει τις ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά του Ρώσου Πατριάρχη Κυρίλλου

Συρία: Έλληνες (Ρωμιοί-Ελληνορθόδοξοι) και Μνημεία στο στόχαστρο του νεο-οθωμανικού καθεστώτος της Δαμασκού

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr