Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αναγνώριση του Ασσυριακού έθνους από το Ιράκ ζήτησαν οι Πατριάρχες της Συρίας

Αναγνώριση του Ασσυριακού έθνους από το Ιράκ ζήτησαν οι Πατριάρχες της Συρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι Ασσύριοι μπορεί να είναι οι αρχαίοι κάτοικοι της Μεσοποταμίας, με αρχαία τους πρωτεύουσα τη Νινευή (Μοσούλη), αλλά το ιρακινό κράτος δεν τους αναγνωρίζει ως εθνότητα.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι δύο προκαθήμενοι των συριακών – ασσυριακών Εκκλησιών της Συρίας, δηλαδή ο μονοφυσίτης Ορθόδοξος Πατριάρχης Ιγνάτιος Αφρέμ ο Β΄ και ο Ρωμαιοκαθολικός “ουνίτης” Πατριάρχης Ιγνάτιος Γιουσίφ ο Γ΄, υπέγραψαν και απέστειλαν κοινή επιστολή προς την ηγεσία του ιρακινού κράτους (τον αρχηγό του κράτους, τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο του ιρακινού κοινοβουλίου), με την οποία τους ζητούν να αναγνωρίσουν και να συμπεριλάβουν τους «Συριακούς» (Ασσύριους) ως εθνότητα και να συμπεριληφθούν στο ιρακινό σύνταγμα.

Οι δυο Συριάνοι/Συριακοί – Ασσύριοι Πατριάρχες της Συρίας επισημαίνουν ότι αυτή είναι μια απαραίτητη πράξη για την εξασφάλιση των «δικαιωμάτων του λαού μας».

Η “συριακή” εθνότητα αφορά τους Ασσυρίους, οι οποίοι κατοικούν τόσο στη Συρία, όσο και στο Ιράκ.

Πρόσφατα, οι δύο προκαθήμενοι των συριακών Εκκλησιών είχαν ήδη κάνει ακόμα μια κοινή πρωτοβουλία που αφορά επίσης την πολιτική.

Υπέγραψαν ένα κοινό έγγραφο με το οποίο ζητούσαν μια θέση στο Κοινοβούλιο του Λιβάνου, δηλαδή μια θέση σε πολιτικό που να προέρχεται από την συριακή ορθόδοξη μονοφυσιτική Εκκλησία και μία ακόμη να διασφαλισθεί από τον κανονισμό για τον εκπρόσωπο της συριακής καθολικής κοινότητας.

Η Συριακή Ορθόδοξη Εκκλησία είναι μονοφυσίτες και έχουν αποκοπεί από την Κωνσταντινούπολη κατά την Τέταρτη Οικουμενική Σύνοδο της Χαλκηδόνας το 451 μ.Χ.

Η “αίρεση” του μονοφυσιτισμού ήταν απλά η πρόφαση. Οι Εκκλησίες της Αιγύπτου, της Συρίας και της Αρμενίας θέλησαν μέσω αυτής της αίρεσης να ανεξαρτοποιηθούν από τον έλεγχο της αυτοκρατορικής Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης και να διατηρήσουν τον εθνισμό τους αντιστεκόμενες στον εκρωμαϊσμό.

Έτσι, μέχρι και σήμερα, οι Αρμένιοι είναι ένα έθνος μονοφυσιτών και οι Αιγύπτιοι χριστιανοί, που αποτελούν το 10% του πληθυσμού της Αιγύπτου, είναι οι λεγόμενοι Κόπτες επειδή αποκόπηκαν από την Εκκλησία της ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Όσοι χριστιανοί παρέμειναν πιστοί στο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, κυρίως ελληνορωμαϊκοί πληθυσμοί, αποκαλούνται από τους μονοφυσίτες -μέχρι και σήμερα- μελχίτες (δηλ. “βασιλόφρονες”) ή ρουμ (δηλαδή Ρωμαίοι). Οι μελχίτες και οι ρουμ είναι οι σημερινοί Ελληνορθόδοξοι της Μέσης Ανατολής και παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι πλέον είναι αραβόφωνοι, είναι πράγματι απόγονοι ελληνορωμαϊκών πληθυσμών και όχι αυτόχθονες.

Η Συριακή Ορθόδοξη Εκκλησία είναι η Εκκλησία των γνήσιων Σύρων – Ασσυρίων και οι πιστοί της δεν είναι Άραβες, η γλώσσα που μιλάνε είναι τα αραμαϊκά.

Η Καθολική Συριακή Εκκλησία είναι όσοι μονοφυσίτες έγιναν “ουνίτες”, δηλαδή αναγνώρισαν ως προκαθήμενό τους τον Πάπα της Ρώμης, ο οποίος για να τους εναγκαλίσει δεν εξέτασε “δογματικές” λεπτομέρειες. Αυτό συνέβη για πρώτη φορά σχετικά πρόσφατα, δηλαδή το 1662. Ωστόσο, είναι αυτοκέφαλη Εκκλησία που απλά αναγνωρίζει τον Πάπα ως προκαθήμενο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Τούρκοι έχτισαν ακόμα έναν οικισμό ισλαμιστών εποίκων στη Β/Δ Συρία

Το Ιράν δεν έχει καμία πρόθεση να συνεχίσει να επιτίθεται στο Ισραήλ

Ο φιλορώσος Σύρος διοικητής Σουχαΐλ αλ Χασάν ανέλαβε να διώξει Τούρκους και τζιχαντιστές από την κατεχόμενη Ιντλίμπ

Κύπρος: Ο Ταμασού Ησαΐας ασυνθηκολόγητος απέναντι στη δεισιδαιμονία – Καλεί τα θύματα της αγυρτείας να την καταγγείλουν

Τρίχρονη βασανίστηκε μέχρι θανάτου κατά τη διάρκεια εξορκισμού

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr