ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στην Αθήνα ο Πατριάρχης της Κοπτορθόδοξης Εκκλησίας της Αιγύπτου Θεόδωρος Β΄

Στην Αθήνα ο Πατριάρχης της Κοπτορθόδοξης Εκκλησίας της Αιγύπτου Θεόδωρος Β΄
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιάννης Αμανατίδης, εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης, υποδέχθηκε την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», την Αυτού Μακαριότητα τον Πατριάρχη της Κοπτορθόδοξης Εκκλησίας της Αιγύπτου (Μονοφυσίτες), κύριο Θεόδωρο Β΄ (Tawadros II). Η Α.Μ. πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας, έπειτα από πρόσκληση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο κ. Υφυπουργός δήλωσε ότι η επίσκεψη του επικεφαλής της Κοπτορθόδοξης Εκκλησίας της Αιγύπτου είναι ιστορική και συνιστά κορυφαία στιγμή και απόδειξη των άριστων σχέσεων Ελλάδας – Αιγύπτου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου συμμετείχε στη Διάσκεψη των Αθηνών (18-20.10.2015) για τον Θρησκευτικό και Πολιτιστικό Πλουραλισμό και την Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή που διοργανώθηκε από το Υπουργείο Εξωτεριών και τέθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργού Εξωτερικών, κ. Κοτζιά, ενώ τον Σεπτέμβριο 2015 έλαβε μέρος στη Διεθνή Συνάντηση Χριστιανών και Μουσουλμάνων Θρησκευτικών ηγετών και των αντιπροσώπων τους, στο πλαίσιο του διεξαγόμενου από το Οικουμενικό Πατριαρχείο διαθρησκειακού διαλόγου μεταξύ Χριστιανισμού και Ισλάμ.

Με τον Πατριάρχη των Κοπτών θα υπάρξουν συζητήσεις για τη δυνατότητα πραγματοποίησης δράσεων, που θα βοηθήσουν στην ειρηνική συμβίωση όλων των δογμάτων της ευρύτερης περιοχής της Μέσης Ανατολής, όπως επίσης και της προστασίας της θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.

Συνεπώς, η πρώτη επίσκεψη λοιπόν του Προκαθημένου της Κοπτορθόδοξης Εκκλησίας της Αιγύπτου στην Ελλάδα θα επιφέρει θετικά αποτελέσματα στην περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων, όχι μόνο των Εκκλησιών αλλά και των λαών μας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Έξι χρόνια από τη μερική οριοθέτηση ΑΟΖ Ελλάδας-Αιγύπτου – Νίκος Δένδιας: «Κατοχυρώσαμε το εθνικό συμφέρον»

Η Σαουδική Αραβία προετοιμάζεται για χερσαία και θαλάσσια επίθεση κατά των Χούτι στην Υεμένη

Τραμπ: Είναι «η σειρά μας» να πλήξουμε το Ιράν «πολύ σκληρά»

Συναγερμός στη Μεσόγειο-ακτές Αιγύπτου! Drone έπληξε πλωτή μονάδα αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG)

ΥΠΕΞ Ελλάδας: «Σταθερός στόχος παραμένει η επανένωση της Μεγαλονήσου» – ΥΠΕΞ Τουρκίας: «Δεν υπάρχει ακόμη κοινό έδαφος για λύση»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr