Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πατριάρχης Αλεξανδρείας: Παραλίγο να ήμουν κι εγώ στην εκκλησία που χτύπησε το ISIS

Πατριάρχης Αλεξανδρείας: Παραλίγο να ήμουν κι εγώ στην εκκλησία που χτύπησε το ISIS
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εμφανώς συγκινημένος μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, από το ελληνικό μοναστήρι του Αγίου Σάββα της Αιγύπτου ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάπας πάσης Αφρικής, Θεόδωρος Β΄, ο οποίος ευχαρίστησε τον ελληνισμό για την συμπαράσταση του προς την ελληνική κοινότητα της Αιγύπτου.

Όπως είπε βουρκωμένος στον Νίκο Χατζηνικολάου, έχοντας βγει από τον ναό όπου παρουσία μόλις 20 πιστών ετελείτο η θεία λειτουργία, «είναι γεμάτη η καρδιά μας από ανησυχία και αβεβαιότητα, κυριαρχεί μεγάλη ανησυχία και μελαγχολία, αλλά και αγανάκτηση. Είναι πολλές-πολλές φορές που οι αδελφοί μας χριστιανοί “πληρώνουν με το αίμα τους”».

‘Το μόνο που προσευχόμαστε να μην χτυπήσει άλλο τέτοιο κακό τις Εκκλησίες μας”

«Το μόνο που προσευχόμαστε να μην χτυπήσει άλλο τέτοιο κακό τις Εκκλησίες μας είτε λεγόμαστε Ορθόδοξοι είτε Κόπτες είτε Αρμένιοι είτε οτιδήποτε άλλο» υπογράμμισε ο Πατριάρχης Θεόδωρος Β’.

Ο Ποιμενάρχης της Ορθοδοξίας στην Αφρική, εκφράζοντας τα συναισθήματα όλων των μελών της ελληνικής χριστιανικής κοινότητας της Αιγύπτου, τόνισε, με τρεμάμενη φωνή, «έχουμε μείνει τόσο λίγοι, όμως οι άνθρωποι εδώ θα «αφήσουν» τον κίνδυνο και θα έλθουν κοντά μου για να γιορτάσουμε την Μεγάλη Εβδομάδα και τα Πάθη του Κυρίου μας, αλλά στην καρδιά μας υπάρχει μεγάλη ανησυχία, γιατί δεν ξέρουμε αν αύριο θα είναι η δική μας σειρά».

Εμείς εδώ “κρατάμε Θερμοπύλες”

Ωστόσο, με λυγμό τόνισε, απευθυνόμενος στους απανταχού Ελληνορθόδοξους «εμείς εδώ κρατάμε “Θερμοπύλες”, θα μείνουμε εδώ, θα ανάψουμε το Φως στις εκκλησίες μας το βράδυ της Αναστάσεως».

Αναφερόμενος στα μέτρα ασφαλείας, είπε ότι οι Αρχές «έχουν ήδη διπλασιάσει την αστυνομική δύναμη γύρω από το Πατριαρχείο και έχουν βάλει αποτρεπτικά φράγματα ώστε να μην πλησιάζει κάποιος εύκολα».

Ερωτηθείς για τις σχέσεις χριστιανών και μουσουλμάνων στην Αίγυπτο και δη στην Αλεξάνδρεια, ο Πατριάρχης τόνισε «σήμερα είδα μια θλίψη σε όλα τα πρόσωπα – και των μουσουλμάνων. Είναι εκατοντάδες τα τηλέφωνα στο Πατριαρχείο μας για να εκφράσουν την συμπαράσταση, την θλίψη και τον πόνο τους, διότι ξέρουν ότι ζούμε και πρέπει να ζήσουμε αδελφωμένοι».

“Παρ΄ ολίγον να ήμουν κι εγώ στον ναό”

Όπως αποκάλυψε, παρ΄ ολίγον να βρισκόταν κι ο ίδιος στο Κοπτικό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μάρκου, την στιγμή της τρομοκρατικής επίθεσης, καθώς όπως περιέγραψε μιλώντας στον ΑΝΤ1 «είχα πληροφορηθεί για την πρωινή επίθεση και πήγαινα στο Κοπτικό Πατριαρχείο για να συλλυπηθώ τον Πατριάρχη Θεόδωρο, όμως είδα πολλά αυτοκίνητα και ότι θα καθυστερούσα. Πήγα στο δικό μας Πατριαρχείο, που το χωρίζουν λίγα μέτρα. Μετά από λίγα λεπτά άκουσα έναν μεγάλο θόρυβο κι αμέσως κατάλαβα ότι κάτι κακό έγινε».

Όπως είπε ο Πάπας πάσης Αφρικής, Θεόδωρος Β΄, «είμαι σε συνεχή επικοινωνία με τον συνονόματο μου Πατριάρχη των Κοπτών, ο οποίος κλαίει διαρκώς».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι γαλλικές Αρχές απέλασαν ιμάμη που υποστήριζε τους τζιχαντιστές – Το κήρυγμα μίσους

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

ΠΑΣΟΚ: «Ο Μητσοτάκης κρύβει κουτοπόνηρα το ταξίδι στην όαση Σίβα με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος»

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης έχει μετατρέψει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος σε ΙΧ

Ταμασού Ησαΐας: «Αμετάκλητος στόχος μας κάθαρση και διαφάνεια στους κόλπους της Εκκλησίας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr