Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εκατοντάδες Αλβανοί από το Κόσοβο πάνε στη Μέκκα για προσκύνημα

Εκατοντάδες Αλβανοί από το Κόσοβο πάνε στη Μέκκα για προσκύνημα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στο αεροδρόμιο “Αντέμ Γιασάρι” της Πρίστινα, οι προσκυνητές για τη Μέκκα της Σαουδικής Αραβίας συνοδεύονταν από μέλη των οικογένειών τους και τους συγγενείς τους, γράφει στην ιστοσελίδα της η αλβανόφωνη υπηρεσία της τουρκικής κρατικής τηλεόρασης TRT.

Ο Βελή Βιτία από την Πρίστινα, ο οποίος πηγαίνει για δεύτερη φορά στο “Χατζ” (προσκύνημα), δήλωσε:

«Είναι χαρά μου να είμαι σε αυτά τα μέρη. Δεν μπορώ να περιγράψω ένα ιδιαίτερο συναίσθημα μου».

Ο 18χρονος Ερλέτ Γιάντσεβα από την Πρίστινα είναι ο νεότερος προσκυνητής. Είπε ότι πρόκειται να πάει στο “Χατζ” κατόπιν προτροπής του πατέρα του.

«Ήμουν στο Ούμρα, αλλά το Χατζ είναι διαφορετικό. Υπάρχουν μεγάλες συγκινήσεις. Ελπίζω ο Αλλάχ να δίνει σε όλους τους μουσουλμάνους», είπε ο Γιάντσεβα στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Ο γενικός γραμματέας της προεδρίας της Ισλαμικής Κοινότητας Κοσσυφοπεδίου, Ρεσούλ Ρετζέπι, δήλωσε ότι την Κυριακή το βράδυ, αναχώρησε το πρώτο αεροπλάνο με 216 προσκυνητές και άλλα τέσσερα γκρουπ θα αναχωρήσουν μέσα στις επόμενες ημέρες από το Κοσσυφοπέδιο.

Ο Ρετζέπι ανακοίνωσε ότι ανάμεσα στους υποψήφιους προσκυνητές που θα ταξιδεύσουν στους Αγίους Τόπους (του Ισλάμ) είναι και 400 γυναίκες.

Πρόκειται να αναχωρήσουν συνολικά πέντε αεροσκάφη από την Πρίστινα με προορισμό τη Μέκκα, Τζέντα και Μεδίνα και θα επιστρέψουν πάλι στην Πρίστινα.

Η πρώτη ομάδα έφυγε χθες και η δεύτερη σήμερα, 21 Αυγούστου. Η επιστροφή τους έχει προγραμματισθεί από 16 έως 17 Σεπτεμβρίου, όπως αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κοκαΐνη και Μπανάνες: Πώς διακινητές των Βαλκανίων χρησιμοποίησαν φορτία φρούτων για τη λαθραία διακίνηση ναρκωτικών

Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα

Ο Νίκος Δένδιας τρομάζει τους Τούρκους – Το υπ. Άμυνας της Τουρκίας απαντά στο Δόγμα Δένδια

Πρώην διευθυντής της Μοσάντ: Ισραηλινοί πράκτορες είναι ενεργοί σε ιρανικό έδαφος

Μάικλ Ράτνεϊ: Η επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου πάγωσε την ομαλοποίηση με τη Σαουδική Αραβία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr