Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θεοφάνεια στην ιστορική προκυμαία της Σμύρνης (φωτο+βίντεο)

Θεοφάνεια στην ιστορική προκυμαία της Σμύρνης (φωτο+βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μήνυμα ειρήνης, υγείας και χαράς για το 2018 απηύθυνε σε χριστιανούς και μουσουλμάνους το Σάββατο, στον εορτασμό των Θεοφανείων, ο μητροπολίτης Σμύρνης Βαρθολομαίος, μετά τον καθαγιασμό των υδάτων που έγινε στην ιστορική προκυμαία της Σμύρνης.

Ο κ. Βαρθολομαίος από ειδική εξέδρα έψαλε τον «εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε…» και έριξε τον Τίμιο Σταυρό στα νερά του Αιγαίου.

Αρκετά μέτρα πίσω από την εξέδρα κυματίζει η ελληνική σημαία στο Μέγαρο Καπετανάκη, το οποίο ανακαινίστηκε και θα στεγάσει προσεχώς τις υπηρεσίες του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος.

Την τελετή του καθαγιασμού των υδάτων, που έγινε αργά το μεσημέρι κάτω από ένα λαμπρό ήλιο, παρακολούθησαν Έλληνες, αλλά και Τούρκοι.

Στη θάλασσα έπεσαν για να πιάσουν τον Σταυρό έξι άνδρες.

Τελικά τον ανέσυρε ένας επισκέπτης από την Αθήνα, ο οποίος τον έδωσε στους άλλους για να τον ασπαστούν και μετά τον παρέδωσε στον μητροπολίτη.

Στην εξέδρα μαζί με τον μητροπολίτη Βαρθολομαίο και τους ιερείς ήταν μεταξύ άλλων η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος Αργυρώ Παπούλια, ο βουλευτής Χίου Ανδρέας Μιχαηλίδης, η δήμαρχος Κόνακ Σεμέ Πεκτάς και ο πρόεδρος του Ρωμαϊκου Πνευματικού και Πολιτιστικού Συνδέσμου Σμύρνης.

Ο μητροπολίτης Βαρθολομαίος στις δηλώσεις του στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης επεσήμανε ότι η τελετή του καθαγιασμού των υδάτων ενέχει τον συμβολισμό της ευλογίας της φύσης και αποτελεί προσευχή για την ειρήνη του σύμπαντος κόσμου.

«Δεηθήκαμε στον Θεό να χαρίζει σε όλο τον κόσμο υγεία, ευημερία και ειρήνη», είπε.

Ο κ. Βαρθολομαίος ευχήθηκε «ιδιαιτέρως ειρήνη στη χώρα μας (σσ: Τουρκία)», η οποία, τόνισε, «βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι και χρειάζεται περισσότερο από ποτέ την ειρήνη και την ευστάθεια».

Επίσης, ευχαρίστησε θερμά τις Αρχές της Τουρκίας και τις τοπικές Αρχές της Σμύρνης για την υποστήριξη τους στα μέλη της Ορθόδοξης Κοινότητας για να ασκούν απρόσκοπτα τα θρησκευτικά τους καθήκοντα.

Του καθαγιασμού των υδάτων στη θάλασσα προηγήθηκαν ο Όρθος, η Θεία Λειτουργία και ο Μέγας Αγιασμός στον μεγαλοπρεπή ιερό ναό του Αγίου Βουκόλου.

Προεξήρχε ο Μητροπολίτης Σμύρνης Βαρθολομαίος, με συλλειτουργούς τον αρχιμανδρίτη Νικηφόρο, από την Αρχιεπισκοπή Κρήτης, και τον εφημέριο της Σμύρνης, πρωτοπρεσβύτερο Αθανάσιο, τον οποίο ο Μητροπολίτης τίμησε, με την απονομή εγκόλπιου Σταυρού και επισήμου επιστολής για την ευδόκιμη διακονία του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Δεν θα κατηγορήσουμε τον Ησαΐα για κάτι που ο ίδιος αποκάλυψε

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr