Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απίστευτο! Ο Ναός του Σολομώντα χτίστηκε στη Βραζιλία από χριστιανική αίρεση

Απίστευτο! Ο Ναός του Σολομώντα χτίστηκε στη Βραζιλία από χριστιανική αίρεση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η είδηση πραγματικά είναι εντυπωσιακή. Στη Βραζιλία έχει αναγερθεί ένας νέος Ναός του Σολομώντα, ο οποίος είναι ακριβές αντίγραφο του Ναού των Ισραηλιτών όπως περιγράφεται στην Παλαιά Διαθήκη.

Ο Ναός του Σολομώντα χτίστηκε από την Οικουμενική Εκκλησία της Βασιλείας του Θεού, στο Σαν Πάολο.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του βραζιλιάνικου Τύπου, το κτίσμα είναι ακριβές αντίγραφο του αρχαίου Ναού του Σολομώντα στα Ιεροσόλυμα.

Ο επίσκοπος Εντίρ Μασέδο, ιδρυτής και προκαθήμενος της νεο-πεντηκοστιανής εκκλησίας, εξηγούσε κατά τη διάρκεια της ανέγερσης, ότι “χτίζουμε το ναό στο ίδιο πνεύμα με τον Σολομώντα. Στο ναό του Σολομώντα χρησιμοποιήθηκαν τόνοι χρυσού, ανόθευτου χρυσού. Εμείς δεν σκοπεύουμε να χτίσουμε ένα ναό από χρυσό, αλλά θα ξοδέψουμε τόνους από χρήματα”.

edir macedo

Ο επίσκοπος Εντίρ Μασέδο την ώρα της λειτουργίας μέσα στο Ναό. Αν και χριστιανός ιερέας, είναι ντυμένος ως Εβραίος ραβίνος.

Η μέγα-εκκλησία, μιας κι ο νέος Ναός του Σολομώντα δεν είναι εβραϊκός ναός αλλά χριστιανικός της αίρεσης των Πεντηκοστιανών, χωράει 10.000 πιστούς και έχει ύψος 55 μέτρα. Είναι, δηλαδή, αρκετά μεγαλύτερος από τον αυθεντικό ναό που υπολογίζεται ότι είχε 13 μέτρα ύψος. Για την ακρίβεια, ο νέος Ναός ενώ είναι ακριβές αντίγραφο του αρχαίου, είναι σε… μεγέθυνση.

Το συνολικό κόστος ανέγερσης είχε υπολογιστεί στα 200.000.000 δολάρια. Στην οικοδόμηση χρησιμοποιήθηκε πέτρα από την Ιερουσαλήμ αξίας 8.000.000 δολαρίων, ώστε να υπάρχει το ίδιο οικοδομικό υλικό “το ευλογημένο από τον Θεό” που χρησιμοποιήθηκε και στην ανέγερση του πρώτου Ναού.

Επίσης, ο ναός έχει πάρκινγκ για χίλια αυτοκίνητα και 50 λεωφορεία, αίθουσες κατηχητικού για 1.300 παιδιά, ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά στούντιο.

Η Οικουμενική Εκκλησία της Βασιλείας του Θεού ιδρύθηκε στη Βραζιλία το 1977. Ισχυρίζεται ότι έχει 8 εκατομμύρια πιστούς σε 180 διαφορετικές χώρες. Διαθέτει τηλεοπτικό σταθμό και εβδομαδιαία εφημερίδα, ενώ το προσωπικό blog του αρχιεπισκόπου δέχεται 4 εκατομμύρια χτυπήματα την ημέρα.

naos-solomonta-1 naos-solomonta-2 naos-solomonta-3 naos-solomonta-4 naos-solomonta-5

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σκωτικός Τύπος: Το Ύπατο Συμβούλιο δια την Ελλάδα επαναδιαβεβαίωσε σχέσεις με τα Ύπατα Βραζιλίας και Αργεντινής – Ύπατοι από Κεντρική και Νότια Αμερική στην Αθήνα

Βραζιλία: Άντρας σκότωσε την influencer σύζυγό του και πέταξε το πτώμα της έξω από το σπίτι των γονιών της

Δυναμώνει η BRICS – Ποιες νέες χώρες μπαίνουν στην «ομάδα»

Βραζιλία: Πάνω από 900 φώκιες και θαλάσσιοι λέοντες πέθαναν από τη γρίπη των πτηνών

«Βράζει» η Βραζιλία – Τρελός καύσωνας: Τα θερμόμετρα στο Ρίο έδειξαν 58,5°C

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr