Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Οικ. Πατριάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αναγνώριση του Αυτοκεφάλου της Ουκρανίας από την Ελλάδα

Ο Οικ. Πατριάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αναγνώριση του Αυτοκεφάλου της Ουκρανίας από την Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την ικανοποίησή του για την απόφαση της Ελλαδικής Εκκλησίας σχετικά με την ουκρανική αυτοκεφαλία, εξέφρασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, κατά τη σημερινή θεία λειτουργία στον ιερό ναό της Παναγίας Αχεροποίητο, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ο Βαρθολομαίος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο για την πρόσφατη απόφαση της Ιεράς Συνόδου, με την οποία η Ελλαδική Εκκλησία αναγνωρίζει την Εκκλησία της Ουκρανίας και τον Μητροπολίτη Κιέβου Επιφάνιο.

«Πρόκειται διά την ικανοποίησιν ενός δικαίου αιτήματος εκκρεμούντος από ετών και κρατήσαντος εκατομμυρίων ανθρώπων εντός ενός σχίσματος, το οποίο, προνοία και ενεργείαις της μόνης αρμοδίας προς τούτο Αγίας Του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας εθεραπεύθη» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, ο Βαρθολομαίος μνημόνευσε τον Μητροπολίτη Επιφάνιο, σε μία επιβεβαίωση της αναγνώρισης της Ουκρανικής Εκκλησίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ρωσική Εκκλησία έχει απειλήσει την Εκκλησία της Ελλάδος με διακοπή της μνημόνευσης του Αρχιεπίσκοπου Αθηνών και της ευχαριστηριακής κοινωνίας, εφόσον ο προκαθήμενος της Ελληνικής Εκκλησίας μνημονεύσει τον Μητροπολίτη Επιφάνιο.

Άλλωστε, το Πατριαρχείο της Μόσχας δεν αναγνωρίζει την Εκκλησία της Ουκρανίας, την οποία θεωρεί σχισματική, με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε διαμάχη με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το οποίο έχει παραχωρήσει τον Τόμο της Αυτοκεφαλίας στον μητροπολίτη Κιέβου, αναγνωρίζοντας την αυτοτελή δομή της Ουκρανικής Εκκλησίας.

Το προηγούμενο Σάββατο, η Ιερά Σύνοδος της Ελληνικής Εκκλησίας, σε μία συνεδρίαση έξι και πλέον ωρών, αποφάσισε να αναγνωρίσει το κανονικό δικαίωμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου να παραχωρήσει το Αυτοκέφαλο στην Εκκλησία της Ουκρανίας, «καθώς και το προνόμιο του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Ελλάδος Ιερώνυμου να χειρισθεί περαιτέρω το ζήτημα της αναγνωρίσεως της Εκκλησίας της Ουκρανίας».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Πούτιν «σκέφτεται» τη δημιουργία μιας μεγάλης «ουδέτερης ζώνης» μέσα στην Ουκρανία

Ο Νίκος Δένδιας την Τρίτη στη συνάντηση της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα στην Ουκρανία

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Ταμασού Ησαΐας: «Αμετάκλητος στόχος μας κάθαρση και διαφάνεια στους κόλπους της Εκκλησίας»

H Ουκρανία βομβαρδίζει εκλογικά τμήματα στην κατεχόμενη Χερσώνα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr