Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιερώνυμος: Η Τουρκία εκβιάζει την Ελλάδα – Ανοίγει τη στρόφιγγα και στέλνει πρόσφυγες

Ιερώνυμος: Η Τουρκία εκβιάζει την Ελλάδα – Ανοίγει τη στρόφιγγα και στέλνει πρόσφυγες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Η Ελλάδα σήμερα βρίσκεται κάτω από έναν εκβιασμό της Τουρκίας, που όταν θέλει ανοίγει τη στρόφιγγα και στέλνει τους πρόσφυγες και μετανάστες» είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, σε συνάντησή του με τον καρδινάλιο Leonardo Sandri, αρμόδιο για τις Ανατολικές Καθολικές Εκκλησίες.

Επιπλέον, τόνισε ότι «ως Εκκλησία δεν μπορούμε να μη βοηθήσουμε τον ανήμπορο άνθρωπο.

»Έχουμε, όμως, την απαίτηση να μας πουν πού ακριβώς είναι τα σύνορά μας κι αν είναι υποχρεωμένα όλα τα κράτη να φυλάνε τα σύνορα», ενώ αναρωτήθηκε για ποιο λόγο οι πρόσφυγες βρίσκουν φραγμούς και δε μπορούν να φύγουν από την Ελλάδα κι αν η Ευρώπη είναι αυτή που ήθελαν οι δημιουργοί της.

Σε άλλο σημείο του λόγου του, ο Μακαριώτατος υπογράμμισε πως είναι λυπηρό η Εκκλησία να χρησιμοποιείται στα χέρια των πολιτικών ως εργαλείο όταν τη χρειάζονται, ενώ ευχήθηκε «να μας δώσει ο Θεός δύναμη και να μας βγάλει τον εγωισμό».

Από την πλευρά του, ο καρδινάλιος ευχαρίστησε τον αρχιεπίσκοπο για τη συνάντηση και εξέφρασε την εκτίμησή του στην παράδοση της Ορθόδοξης Εκκλησίας, ενώ ευχήθηκε να υπάρχουν καλές σχέσεις.

Μίλησε για τη συνεργασία στην αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος, ενώ παράλληλα εξήρε το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Επιπλέον, έκανε λόγο για την οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα, αλλά και για τη σημαντική φιλανθρωπική δράση της αρχιεπισκοπής και των μητροπόλεων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

Χανιά: Στη φυλακή 40χρονος από τη Βουλγαρία που παρενόχλησε νεαρή σε πάρκο

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Δεν θα κατηγορήσουμε τον Ησαΐα για κάτι που ο ίδιος αποκάλυψε

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr