Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Τα τζαμιά στη Σαουδική Αραβία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι να εξαφανιστεί η πανδημία»

«Τα τζαμιά στη Σαουδική Αραβία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι να εξαφανιστεί η πανδημία»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τα τζαμιά στη Σαουδική Αραβία θα παραμείνουν κλειστά για τους πιστούς μέχρι η πανδημία του νέου κορωνοϊού Covid-19 παγκοσμίως εξαφανιστεί, δήλωσε το Σάββατο ο υπουργός Ισλαμικών Υποθέσεων του βασιλείου, σεΐχης δρ. Αμπντουλλατέεφ Μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Ασέιχ, σε συνέντευξή του στο δορυφορικό δίκτυο MBC, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα της εφημερίδας SaudiGazette.

Ο υπουργός Αλ Ασέιχ προσευχήθηκε στον Θεό η πανδημία σύντομα να εξαφανιστεί, να δεχτεί τις προσευχές όλων των μουσουλμάνων και να απαλλάξει από την πανδημία ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Αναφερόμενος στις κηδείες, είπε ότι η προσευχή της κηδείας θα συνεχίσει να τελείται κανονικά στο νεκροταφείο, με λίγους παριστάμενους, ενώ οι υπόλοιποι φίλοι και συγγενείς του νεκρού θα μπορούν να προσευχηθούν για εκείνον από τα σπίτια τους.

Εξήγησε επίσης ότι, η σύσταση από το υπουργείο Ισλαμικών υποθέσεων μιας Επιτροπής Επιστημών της Σαρία για την Πανδημία του Κορωνοϊού έγινε επειδή το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας εκδίδει οδηγίες προς όλες τις κυβερνητικές Αρχές και υπουργεία ώστε να πράττουν ό,τι είναι ευεργετικό για την αντιμετώπιση και την εξάλειψη αυτής της πανδημίας από το βασίλειο, τις μουσουλμανικές χώρες και ολόκληρο τον κόσμο.

Ένας ακόμα λόγος για τη σύσταση της εν λόγω επιτροπής είναι να μην επιτρέψει «παρανοήσεις, και λανθασμένες ιδέες και (θρησκευτικά) διατάγματα, που εκδίδονται από μερικούς ανθρώπους, οι οποίοι παρεκκλίνουν από την (κυρίαρχη) συναινετική γνώμη των μουσουλμάνων θεολόγων», δηλαδή, να μπλοκάρει ακραίους μουσουλμάνους ιεροκήρυκες και θεολόγους που ίσως αρνηθούν να πειθαρχήσουν στις κυβερνητικές αποφάσεις για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, εκδίδοντας δικούς τους φετφάδες (θρησκευτικά διατάγματα) αντίθετα με εκείνα που προστάζει το κράτος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Οι γαλλικές Αρχές απέλασαν ιμάμη που υποστήριζε τους τζιχαντιστές – Το κήρυγμα μίσους

Σαουδική Αραβία: Αποκεφαλίζουν καταδικασμένους και τους σταυρώνουν σε δημόσια θέα

Γερμανία: 62χρονος εμβολιάστηκε 217 φορές κατά της covid-19

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας στην Αίγυπτο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr