Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πάπας Φραγκίσκος: “Ο πόλεμος είναι μια τρέλα”

Πάπας Φραγκίσκος: “Ο πόλεμος είναι μια τρέλα”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

O Πάπας Φραγκίσκος, με αφορμή τα 100 χρόνια από την έναρξη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, καταδίκασε το Σάββατο όλους τους πολέμους χαρακτηρίζοντάς τους «μια τρέλα».

Κατά τη διάρκεια λειτουργίας στη βορειοανατολική Ιταλία, στη Βενετία, στο στρατιωτικό κοιμητήριο της Ρεντιπούλια όπου έχουν ενταφιαστεί οι σοροί 100.000 και πλέον πεσόντων στρατιωτών στα πεδία του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας είπε:

«Αφού θαύμασα την ομορφιά του τοπίου της περιοχής αυτής, όπου οι άνδρες και οι γυναίκες εργάζονται(…) όπου τα παιδιά παίζουν ή οι ηλικιωμένοι ονειρεύονται… (…) το μόνο που έχω να πω είναι το εξής: ο πόλεμος είναι μια τρέλα».

«Ο πόλεμος καταστρέφει. Ο πόλεμος παραμορφώνει τα πάντα, ακόμα και τους δεσμούς μεταξύ των αδελφών. Ο πόλεμος είναι τρέλα, το σχέδιό ανάπτυξής του είναι η καταστροφή» συνέχισε ο ποντίφικας καταδικάζοντας τις ένοπλες συρράξεις και το εμπόριο όπλων.

«Η απληστία, η μισαλλοδοξία, η φιλοδοξία για την εξουσία… είναι κίνητρα που ωθούν (τον άνθρωπο) στο να αποφασίσει να κηρύξει τον πόλεμο και τα κίνητρα αυτά συχνά δικαιολογούνται από μία ιδεολογία» επισήμανε.

«Όλοι αυτοί οι άνθρωποι, οι σοροί των οποίων έχουν ενταφιαστεί εδώ, είχαν τα σχέδιά τους, τα όνειρά τους…: όμως οι ζωές τους διαλύθηκαν. Η ανθρωπότητα είπε: -και ποιόν ενδιαφέρει;- » τόνισε ο ποντίφικας.

«Σήμερα επιπλέον, έπειτα από τη δεύτερη αποτυχία ενός άλλους παγκόσμιου πολέμου, μπορούμε, ίσως, να μιλάμε για έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, που εκτυλίσσεται αποσπασματικά, με εγκλήματα, σφαγές, καταστροφές» προσέθεσε ο Φραγκίσκος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Πάπας Φραγκίσκος: Έδωσε οδηγίες στους κληρικούς για την ευλογία των ομόφυλων ζευγαριών

Πάπας Φραγκίσκος: «Αναζητήστε μια ειρηνευτική συμφωνία – Τόσο στην Ουκρανία, όσο και στη Μέση Ανατολή»

Ενοχλημένοι οι Ουκρανοί από «φιλορωσικές» δηλώσεις του Πάπα Φραγκίσκου

Πάπας Φραγκίσκος: Θυμός και αηδία από το κάψιμο του Κορανίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr