Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Σώμα Προσκόπων Κύπρου τίμησε τον Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής

Το Σώμα Προσκόπων Κύπρου τίμησε τον Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Σάββατο, 6 Απριλίου 2024, το απόγευμα, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας τέλεσε τον αγιασμό των εγκαινίων του νέου οικήματος του 287 Σώματος Προσκόπων Τσερίου.

Στον χαιρετισμό του ο Πανιερώτατος ανέφερε: «γνωρίζω ότι οι πρόσκοποι πολλές φορές πρόσφεραν και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για το κοινό καλό σε θέματα καθαριότητας, δεντροφύτευσης, διατήρησης του περιβάλλοντος, βοήθειας σε δημόσιες εκδηλώσεις και άλλες πολλές κοινωφελείς δραστηριότητες, καθώς και σε έκτακτες περιπτώσεις.

»Έτσι, τα παιδιά που έρχονται στο προσκοπείο, από μικροί ευαισθητοποιούνται στο κοινό καλό, στους κοινούς και κοινωφελείς στόχους της κοινωνίας μας. Αυτοί αύριο θα είναι οι εθελοντές που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη και πρόοδο της κοινωνίας μας, της οποίας οι πολίτες δεν θα είναι εγωκεντρικοί, αλλά θα ανοίγουν το βλέμμα, την καρδιά και τα χέρια προς τον πλησίον και θα αγωνίζονται για το κοινό καλό.

»Θέλω να δώσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους πρωτεργάτες της υλοποίησης αυτού του καλού έργου και ειδικότερα στους υπεύθυνους του Προσκοπισμού για τις υπηρεσίες που προσφέρουν γενικά στην κοινωνία μας.

»Η εθελοντική βοήθεια τους σε πολλές περιπτώσεις είναι πολύ αποτελεσματική και χρήσιμη».

Στο τέλος των χαιρετισμών το Σώμα Προσκόπων Κύπρου με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου απένειμε στον Πανιερώτατο την ύψιστη τιμή του Σώματος, τον Άγιο Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο, προστάτη των Προσκόπων.

Στα εγκαίνια παρέστησαν η εκπρόσωπος της Υπουργού Παιδείας της Κυπριακής Δημοκρατίας, κα Λία Κιτρομηλίδου, οι Δήμαρχοι Τσερίου, κ. Σταύρος Μιχαήλ, και Λακατάμειας, κα Φωτούλα Χατζήπαπα, ο τέως Δήμαρχος Τσερίου, κ. Αλκιβιάδης Κωνσταντίνου, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και της Σχολικής Εφορείας Τσερίου, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Σώματος Προσκόπων Κύπρου, κ. Μάριος Χριστοδούλου, ο Γενικός Έφορος του Σώματος Προσκόπων Κύπρου, κ. Γιώργος Ανδρέου, ο Πρόεδρος της Επαρχιακής Προσκοπικής Επιτροπής Λευκωσίας, κ. Χρίστος Πιερή, ο Επαρχιακός Έφορος Λευκωσίας, η πρόεδρος της Επιτροπής Γονέων, ο Αρχηγός του Συστήματος, γονείς των προσκόπων και άλλοι προσκεκλημένοι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο Παρίσι – Θα συναντηθεί και με τον Μακρόν

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr