Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μουντιάλ: Στα γήπεδα της Βραζιλίας και οι παγκόσμιοι ηγέτες

Μουντιάλ: Στα γήπεδα της Βραζιλίας και οι παγκόσμιοι ηγέτες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Σταυρώνω τα δάχτυλα για τη γερμανική ομάδα, ελπίζοντας ότι θα φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται».

Αυτή είναι η ευχή της Άνγκελα Μέρκελ για το Μουντιάλ προς τον αρχηγό της Εθνικής Γερμανίας Φίλιπ Λαμ και τους συμπαίκτες του, ενόψει της πρεμιέρας  την ερχόμενη Δευτέρα, απέναντι στην Πορτογαλία στην «Αρένα Φόντε Νόβα» του Σαλβαδόρ, την οποία η Γερμανίδα Καγκελάριος θα παρακολουθήσει δια ζώσης.

Η Μέρκελ, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα naftemporiki.gr, ένθερμος υποστηρικτής της «νατσιονάλμαντσαφτ», θα είναι ο πρώτος παγκόσμιος ηγέτης που θα αφιχθεί στη Βραζιλία. Η άφιξή της στη χώρα της Νότιας Αμερικής έχει προγραμματιστεί για αύριο, ενώ δοθείσης της ευκαιρίας θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της χώρας, Ντίλμα Ρούσεφ, στην Μπραζίλια.
Η Γερμανίδα πολιτικός αρνήθηκε πάντως να κάνει πρόβλεψη για το μέλλον των «πάντσερ» στη διοργάνωση, εκτίμησε όμως στη βιντεοσκοπημένη εβδομαδιαία ομιλία της ότι «θα είναι μια σκληρή μάχη».

Οι άλλοι ηγέτες αναμένουν, ως συνήθως, να δουν πρώτα την πορεία των Εθνικών ομάδων τους πριν από τη λήψη απόφασης σχετικά με ενδεχόμενο ταξίδι τους στη Βραζιλία.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντζι, σε πρόσφατη συνάντησή του με τον τεχνικό της «σκουάντρα ατζούρα», Τσέζαρε Πραντέλι, είπε στον εκλέκτορα της Εθνικής ότι έλαβε πρόσκληση από την Πρόεδρο της Βραζιλίας για να παρακολουθήσουν τον τελικό, όπου ελπίζει να είναι παρόντες -προκειμένου να τους υποστηρίξει- οι Ιταλοί διεθνείς.

«Αυτό το βράδυ θα είμαστε όλοι μπροστά από την τηλεόραση για να σας ενθαρρύνουμε. Είναι ένας δύσκολος όμιλος, κάποιοι λένε ότι είναι ο πιο δύσκολος. Αλλά θα είμαστε μαζί σας κάθε στιγμή του ταξιδιού σας. Πάμε για να νικήσουμε».
Αυτό ήταν το βιντεοσκοπημένο μήνυμα που απέστειλε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, προς την Εθνική Αγγλίας και δημοσιοποιήθηκε στην ιστοσελίδα της αγγλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (FA), λίγες ώρες πριν την πρεμιέρα των «τριών λεόντων» στο Παγκόσμιο Κύπελλο εναντίον της Ιταλίας.

Μεγάλος οπαδός του ποδοσφαίρου είναι επίσης ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, επίτιμος πρόεδρος της Αγγλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ο οποίος απέστειλε ευχετήριο μήνυμα προς τον Γουέιν Ρούνεϊ και τους συνάδελφούς του πριν την αναχώρηση της ομάδας του Ρόι Χότζσον, η οποία απόψε θα κάνει το ντεμπούτο της εναντίον των Ιταλών στο Μανάους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πογέτ: Τεράστια λύπη, οι παίκτες είναι συντετριμμένοι

Εθνική Ελλάδας: Η Γεωργία την απέκλεισε στα πέναλτι από του EURO 2024

Η Ελλάδα ισοπέδωσε το Καζακστάν (5-0) και πλησιάζει το όνειρο της συμμετοχής στα τελικά του EURO 2024

Ο Βασίλης Λάκης στο ΟΠΑΠ Game Time: «Το ματς της δεκαετίας για την Εθνική Ομάδα»

Σκωτικός Τύπος: Το Ύπατο Συμβούλιο δια την Ελλάδα επαναδιαβεβαίωσε σχέσεις με τα Ύπατα Βραζιλίας και Αργεντινής – Ύπατοι από Κεντρική και Νότια Αμερική στην Αθήνα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr