Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Εύη Σιμοπούλου
Δημοσιογράφος

Η Renault Sport Formula One Team, αποκαλύπτει το μονοθέσιό της για το 2018

Η Renault Sport Formula One Team, αποκαλύπτει το μονοθέσιό της για το 2018
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Renault Sport Formula One Team, αποκάλυψε μέσω του διαδικτύου την R.S. 18, το μονοθέσιο με το οποίο η ομάδα θα συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 το 2018.

Η R.S. 18 αποτελεί το τρίτο μονοθέσιο με το οποίο η ομάδα συμμετέχει στη Formula 1, μετά την επιστροφή της σε επίπεδο πλήρους εμπλοκής το 2016.

Το νέο μονοθέσιο αποτελεί εξέλιξη των ιδεών που ανέπτυξε η ομάδα κατά την προηγούμενη αγωνιστική χρονιά και περιλαμβάνει εκτός των άλλων, νέο σύστημα ανάρτησης, καθώς και αναβαθμισμένη αεροδυναμική απόδοση.

Παράλληλα η R.S. 18 εφοδιάζεται με το υποχρεωτικό σύστημα ασφάλειας Halo, καθώς και διαφοροποιήσεις στη μονάδα ισχύος ώστε να ακολουθεί τους νέους τεχνικούς κανονισμούς.

Ο υπερτροφοδοτούμενος V6 κινητήρας εσωτερικής καύσης των 1.6 λίτρων της Renault έχει αναβαθμιστεί μέσω ενός εξαντλητικού προγράμματος δοκιμών στο δυναμόμετρο στη βάση της ομάδας στο Viry-Châtillon, έτσι ώστε να βελτιστοποιηθεί η απόδοσή του και παράλληλα η αντοχή του.

Στόχος να είναι έτοιμος για τον περιορισμό στους 3 κινητήρες εσωτερικής καύσης (ICE) και τις δύο μονάδες παραγωγής ενέργειας MGU-K ανά χρονιά.

Η R.S. 18 εξελίχθηκε σε συνεργασία των δύο εγκαταστάσεων της Renault Sport Formula One Team, στο Enstone της Αγγλίας και στο Viry της Γαλλίας.

Οι εγκαταστάσεις στο Enstone αναβαθμίστηκαν σημαντικά τα τελευταία χρόνια με αλλαγές στην αεροδυναμική σήραγγα, τα εργαστήρια, το δυναμόμετρο συστημάτων μετάδοσης, αλλά και συνολικά το τμήμα σχεδιασμού.

Αυτές οι αλλαγές έχουν αρχίσει ήδη να αποδίδουν με την ομάδα να κατακτά την 6η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2017, σε σχέση με την 9η θέση του 2016.

Ποιοι θα είναι οι οδηγοί

Οι δύο οδηγοί της ομάδας, Nico Hülkenberg και Carlos Sainz, θα οδηγήσουν για πρώτη φορά το νέο μονοθέσιο, με το οποίο θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα του 2018, στις δοκιμές που θα πραγματοποιηθούν στην πίστα της Βαρκελώνης. Τρίτος οδηγός της ομάδας θα είναι ο 23χρονος Βρετανο-κορεάτης Jack Aitken, ενώ τη θέση του δοκιμαστή θα έχει ο επίσης 23χρονος Ρώσος Artem Markelov.

Jerome Stroll, Πρόεδρος της Renault Sport Racing

«Είμαστε μια ομάδα που αναπτυσσόμαστε. Έχουμε δύο ταλαντούχους οδηγούς που διψούν για αποτελέσματα, περισσότερο προσωπικό και η επένδυσή μας δείχνει να αποδίδει αφού μεταφράστηκε σε μια σημαντική άνοδο από την 9η στην 6η θέση.»

Cyril Abiteboul, Διευθύνων Σύμβουλος Renault Sport Racing

«Η περσινή χρονιά ήταν επιτυχημένη από πολλές απόψεις. Ήταν η 2η χρονιά που ενισχύσαμε την ομάδα μας και κάναμε ακόμα ένα βήμα ώστε να προετοιμαστούμε με βάση τους μακροπρόθεσμους στόχους που έχουμε για την παρουσία μας στη Formula 1. Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι για την φετινή χρονιά. Ο βασικός μας στόχος είναι να δείξουμε σταθερή βελτίωση σε κάθε επίπεδο και να το αποδείξουμε μέσα στην πίστα.»

Nico Hülkenberg

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για το ξεκίνημα της νέας χρονιάς. Παρακολούθησα την εξέλιξη της R.S. 18 στο Enstone και παράλληλα με τα ευχάριστα νέα που έχουμε από το Viry για την εξέλιξη της μονάδας ισχύος, είμαι σίγουρος πως όλα θα πάνε καλά. Θέλουμε να στηριχτούμε στην πολύ καλή βάση που χτίσαμε την προηγούμενη σαιζόν και έχω ένα καλό προαίσθημα ότι όλη η σκληρή δουλειά του χειμώνα θα αποδώσει. Ανυπομονώ να οδηγήσω το νέο μας μονοθέσιο.»

Carlos Sainz

«Δουλεύουμε κάθε μέρα και πιο σκληρά ώστε να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε. Σίγουρα ο στόχος είναι να κάνουμε βήματα εμπρός. Είναι δύσκολο να προβλέψω πόσο μεγάλα θα είναι αυτά τα βήματα, όμως είμαι σίγουρος για τη σκληρή δουλειά όλης της ομάδας. Είμαι βέβαιος ότι θα είναι μια συναρπαστική χρονιά.»

Πρώτος αγώνας της χρονιάς για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 είναι το Grand Prix της Αυστραλίας στις 25 Μαρτίου.

Δείτε τη νέα R.S. 18 στο παρακάτω βίντεο

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Talk of the town το showcar της Mclaren F1 Team σε πέντε πόλεις της Ελλάδας – Περισσότεροι από 70.000 επισκέπτες έζησαν μια μοναδική εμπειρία Formula 1 χάρη στον ΟΠΑΠ και την Allwyn

Στις πιο επικίνδυνες χώρες της Ευρώπης για οδήγηση η Ελλάδα – 64 θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκων

Το showcar της McLaren F1 Team στο Ζάππειο Μέγαρο – Ραντεβού 8/11 και 9/11 για μια αυθεντική εμπειρία Formula 1 στο φινάλε ενός μοναδικού roadshow

Τσουχτερά πρόστιμα για απλήρωτα τέλη, ΚΤΕΟ και ανασφάλιστα ΙΧ – Πώς θα εντοπίζονται οι παραβάτες

Η απόλυτη εμπειρία Formula 1 στη Λάρισα αυτή την Κυριακή – Η κεντρική πλατεία της πόλης φιλοξενεί το showcar της McLaren F1 Team και προσομοιωτές F1 που ανεβάζουν την αδρεναλίνη στα ύψη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr