Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η στιγμή που «χτυπούν» με taser συμπαίκτη του Αντετοκούνμπο – Σάλος στις ΗΠΑ (βίντεο)

Η στιγμή που «χτυπούν» με taser συμπαίκτη του Αντετοκούνμπο – Σάλος στις ΗΠΑ (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συγγνώμη από τον Στέρλινγκ Μπράουν των Μιλγουόκι Μπάκς για την αλόγιστη χρήση βιας σε βάρος του μετά από μια τροχαία παράβαση ζήτησε η τοπική αστυνομία στις ΗΠΑ.

Η συγγνώμη δόθηκε μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο του περιστατικού που σημειώθηκε στις 26 Ιανουαρίου και στο οποίο φαίνεται οι αστυνομικοί να κάνουν μέχρι και χρήση taser χωρίς να υπάρχει προφανής λόγος.

Ήταν 2 τα ξημερώματα όταν αστυνομικοί ζήτησαν από τον αφροαμερικανό παίχτη να τους δώσει το δίπλωμά του επειδή είχε παρκάρει παράνομα.

Όταν ο Μπράουν πλησίασε την πόρτα του συνοδηγού, ο αστυνομικός τον ακούμπησε με τον μπασκετμπολίστα να του λέει να μην το κάνει αυτό.

«Κάνε πίσω, κάνε πίσω» φωνάζει ο αστυνομικός με τον παίχτη των Μπακς να να του απαντά «γιατί; Δεν έκανα κάτι» και τελικά να του δίνει το δίπλωμά του.

Ο Μπράουν λέει στους ενστόλους ότι δεν έχει πρόβλημα μαζί τους με τον αστυνοομικό να του εξηγεί ότι τον ακούμπησε «γιατί μπήκες μπροστά μου».

«Αλήθεια;» απαντά ο Μπράουν με τους τέσσερις αστυνομικούς που είναι παρόντες να του ζητούν να βγάλει τα χέρια από την τσέπη του.

Σχεδόν ταυτόχρονα τα πράγματα ξεφεύγουν με τους αστυνομικούς να ορμάνε στον μπασκετμπολίστα να τον ρίχνουν στο έδαφος και έναν από αυτόν να φωνάζει «ρίξτου με το taser».

Ο Μπράουν, σε βάρος του οποίου τελικά δεν ασκήθηκε κάποια δίωξη για το περιστατικό, ακούγεται να υποφέρει από το ηλεκτρικό ρεύμα που τον διαπέρασε.

«Το αστυνομικό τμήμα διεξήγαγε έρευνα η οποία αποκάλυψε ότι οι άνδρες του ενήργησαν απαράδεκτα και ήδη έχουν επιβληθεί πειθαρχικές ποινές. Ζητάω συγγνώμη που η υπόθεση κλιμακώθηκε σε αυτό το επίπεδο» δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας του Μιλγουόκι.

Ο συμπαίχτης του Γιάννη Αντετοκούνμπο σε δήλωσή του, μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο, ανέφερε:

«Αυτό που θα έπρεπε να είναι μια απλή κλήση, εξελίχθηκε σε μια απόπειρα εκφοβισμού από αστυνομικούς και ακολούθησε μια παράνομη χρήση φυσικής βίας.

»Αυτή η εμπειρία με υποχρέωσε να βγω μπροστά και να πω την ιστορία μου ώστε να μην συμβούν στο μέλλον παρόμοιες αδικίες».

Στο ίδιο βίντεο ο αστυνομικός που συνεπλάκη με τον Μπράουν φαίνεται να τον κοροϊδεύει ενώ εξηγεί σε έναν συνάδελφό του τι έχει συμβεί λέγοντας ότι «ήταν μ@@@ς και προσπαθούσε να κρύψει κάτι. Και τώρα λέει “είμαι παίχτης των Μπακς, μπλα, μπλα, μπλα. Και τι με αυτό;».

Ανακοίνωση εξέδωσαν και οι Μπακς υποστηρίζοντας ότι δεν είναι μεμωνομένο περιστατικό.

«Δεν θα έπρεπε να χρειάζεται ένα περιστατικό με έναν επαγγελματία αθλητή προκειμένου να έρθουν τα φώτα της δημοσιότητας στο γεγονός ότι οι ευάλωτοι συμπολίτες μας έχουν βιώσει παρόμοια και ακόμα χειρότερες συμπεριφορές».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Ο Τραμπ δεν είναι σε θέση να πληρώσει τα πρόστιμα 454 εκατ. δολαρίων που του επιβλήθηκαν» λένε οι δικηγόροι του

ΗΠΑ: Πιθανότατα δεν θα υπάρξει συγχαρητήριο τηλεφώνημα στον Πούτιν από τον Μπάιντεν

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Εξάρχεια: Συνελήφθησαν δυο Σομαλοί που λήστεψαν και προσπάθησαν να βιάσουν 36χρονη

Ελευσίνα: 44χρονος καταδίωξε την πρώην του και εμβόλισε το αυτοκίνητό της επτά φορές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr