Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Euroleague: Πέρασε νικηφόρα από την Μπαρτσελόνα ο Ολυμπιακός 96-88

Euroleague: Πέρασε νικηφόρα από την Μπαρτσελόνα ο Ολυμπιακός 96-88
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Euroleague, Μπαρτσελόνα, Μπάσκετ, Ολυμπιακός,

Ο Ολυμπιακός έπαιξε σπουδαίο μπάσκετ και νίκησε εκτός έδρας την Μπαρτσελόνα με 88-96.

Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν από την αρχή δυνατά στο παιχνίδι και με τους Μάρτιν, Ζαν-Σαρλ, Παπανικολάου, Τζένκινς και Σλούκα έπαιξαν πιεστική άμυνα και ανάγκασε σε άστοχες επιθέσεις την Μπαρτσελόνα.

Όμως ούτε στην επίθεση υστέρησε, για να επιβραβευθεί με ένα εντυπωσιακό προβάδισμα 12-0, στα πρώτα τέσσερα λεπτά.

Ο Μίροτιτς έσπασε το… ρόδι για τους «μπλαουγκράνα», αλλά τα απανωτά τρίποντα των Τζένκινς και Παπανικολάου, έστειλαν τη διαφορά στο +15 (6-21), στο 6’.

Στη συνέχεια, πήρε την… σκυτάλη ο Μάρτιν, ο οποίος τροφοδοτήθηκε σωστά και έτσι η διαφορά έμεινε στα ίδια επίπεδα (11-26), μέχρι το 8’.

Ωστόσο, στο τελευταίο δίλεπτο, πέρασε στο παρκέ ο Έλις, ο οποίος έκανε εύκολα λάθη, με τον Ντέιβις να βρίσκει ρυθμό και έτσι οι γηπεδούχοι να κάνουν ένα 6-0 (17-26), μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου.

Στη δεύτερη περίοδο, η Μπαρτσελόνα άνοιξε πολύ το γήπεδο, με τους Κούριτς και Χάνγκα.

Ο Αμερικανός με το τρίποντο και ο Ούγγρος με τις διεισδύσεις.

Έτσι, οι «μπλαουγκράνα» κατάφεραν να δημιουργήσουν πολλά προβλήματα στην άμυνα του Ολυμπιακού και να πλησιάσουν στο -3 (34-37), με τους «ερυθρόλευκους» να κρατούνταν μπροστά χάρη στον Ζαν-Σαρλ και τον Σπανούλη, στο 14’.

Στη συνέχεια, ο Μαρτίνεθ έφερε τη διαφορά στο καλάθι (38-40), με τον ΜακΚίσικ να ήταν η απάντηση των Πειραιωτών.

Ο Αμερικανός ανέβασε στροφές, έβγαζε τρομερή ενέργεια και στις δύο πλευρές του παρκέ και έστειλε τους Πειραιώτες στο +7 (40-47).

Η αντίδραση των γηπεδούχων ήρθε με τους Χίγκινς και Μίροτιτς, αλλά οι παίκτες του Μπαρτζώκα είχαν ρυθμό στην επίθεση και με τον Σλούκα πήγαν στα αποδυτήρια με το +4 (47-51).

Πιο συγκεντρωμένος στην άμυνα μπήκε ο Ολυμπιακός στο δεύτερο μέρος, όπου κρατώντας χωρίς καλάθι την Μπαρτσελόνα για πάνω από τρία λεπτά και με πόντους του Έλις, έστειλε τη διαφορά στο +8 (47-55).

Ένα «σκοτωμένο» τρίποντο του Χάνγκα ήταν η αντίδραση από τους «μπλαουγκράνα», με τον Σλούκα να παίρνει… μπρος επιθετικά και σε συνδυασμό την καλή άμυνα των συμπαικτών του, έσπρωξε την ομάδα του Πειραιά στο +13 (50-53), στο 25’.

Στη συνέχεια, ο Μάρτιν ήταν το σημείο αναφορά στην επίθεση, με τη διαφορά να παραμένει σε διψήφια τιμή (57-67), μέχρι το 28’.

Ακολούθησαν ορισμένα λάθη και χαμένα αμυντικά ριμπάουντ, με τους γηπεδούχους να μειώνουν προσωρινά (61-67), τους Βεζένκοβ-Σλούκα να στέλνουν τη διαφορά ξανά στο +11 (61-72) και τον Μπολμάρο να διαμορφώνει το 63-72 της τρίτης περιόδου.

Επιθετικά δεν μπήκε τόσο καλά ο Ολυμπιακός στην τέταρτη περίοδο, κάνοντας και πολλά λάθη (ειδικά ο ΜακΚίσικ), με την Μπαρτσελόνα να βρίσκει ανοικτό γήπεδο και να πλησιάζει στο -3 (71-74), στο 33’.

Ο Αμερικανός πήρε το… αίμα του πίσω με τρίποντο (71-77), αλλά κάποια λάθη, κάποια… φαλτσοσφυρίγματα των διαιτητών, χάλασαν το μυαλό των παικτών του Μπαρτζώκα, με τους «μπλαουγκράνα» να ισοφαρίζουν (77-77) με τον Μίροτιτς, στο 35’.

Ακολούθησε νέα αντίδραση, όπου ορισμένες άμυνες και οι Μάρτιν-Χάρισον έκαναν αρχικά ένα 5-0 για τους Πειραιώτες (77-82), με τον ΜακΚίσικ να μπαίνει στην… εξίσωση, για το +7 (82-89), στο 38’.

Στη συνέχεια, υπήρξαν δύο βολές από τον Ντέιβις, αλλά και μία νέα τρομερή άμυνα του Χάρισον και τον Σλούκα να στέλνει τη διαφορά στο +7 (84-91), στα 38’’ πριν τη λήξη.

Ωστόσο, ο Αμερικανός έκανε 0/2 από τη γραμμή και ένα 4-0 από τον Καλάθη έριξε τη διαφορά στο -3 (88-91), στα 16,6’’.

Ωστόσο, στα τελευταία δευτερόλεπτα, οι παίκτες του Μπαρτζώκα διατήρησαν την ψυχραιμία τους και πήραν τη μεγάλη νίκη με το τελικό 88-96.

Τα δεκάλεπτα: 17-26, 47-51, 63-72, 88-96

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ολυμπιακός: Νίκησε 80-64 τη Βιλερμπάν και παρέμεινε σε τροχιά εξάδας

Ο Παναθηναϊκός νίκησε 89-76 τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι και βρέθηκε στην τρίτη θέση

Ολυμπιακός: Δεν τα κατάφερε στην Πόλη – Έχασε 85-72 από την Ανατολού Εφές

Τι σημαίνουν για το ελληνικό ποδόσφαιρο οι μεγάλες προκρίσεις Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ

Με Φενέρμπαχτσε ο Ολυμπιακός, με Μπριζ ο ΠΑΟΚ στα προημιτελικά του Conference League

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr