Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ούτε ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Βρούτσης δεν ξέρει πότε θα ανοίξει το ΟΑΚΑ

Ούτε ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Βρούτσης δεν ξέρει πότε θα ανοίξει το ΟΑΚΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αβέβαιο παραμένει το πότε θα λειτουργήσει εκ νέου το ΟΑΚΑ, καθώς δεν υπάρχει κανένα χρονοδιάγραμμα επαναλειτουργίας του σταδίου, όπως ανακοίνωσε ο Γιάννης Βρούτσης σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου.

Την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη εισαγγελική έρευνα για τα στέγαστρα Καλατράβα στο ΟΑΚΑ, λόγω στατικής ανεπάρκειας, ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας αρμόδιος για τον Αθλητισμό, Γιάννης Βρούτσης, προέβη σε ανακοινώσεις αναφορικά με την αναστολή λειτουργίας του σταδίου.

Σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε ο υπουργός, ανακοίνωσε μεταξύ άλλων πως θα διατεθούν 57 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση του ΟΑΚΑ, ενώ τόνισε ότι κατά 30% αυξάνονται οι μεταβιβάσεις του Υπουργείου Αθλητισμού, με βάση το προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2024 που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή.

«Έγιναν συνεννοήσεις, διευθετήσεις» με τους αθλητικούς συλλόγους, που φιλοξενούνταν μέχρι πρότινος στο ΟΑΚΑ.

«Ευελπιστούμε ότι μέσα στο 2024 τουλάχιστον θα ανοίξει το Ποδηλατοδρόμιο» πρόσθεσε ο κ. Βρούτσης.

Αναφορικά με τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, τις ομάδες δηλαδή που χρησιμοποιούν το ΟΑΚΑ ο κ. Βρούτσης δήλωσε ότι «θα είμαι δίπλα τους. Δεν χάνουμε ούτε δευτερόλεπτο».

«Έως ότου να έχουμε το πόρισμά τους, το ΤΑΪΠΕΔ προχωρά σε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες, για να εκκινήσουν αμέσως οι όποιες ενέργειες απαιτηθούν.

Ειδικά για το Ποδηλατοδρόμιο, ακόμα και στο δυσμενέστερο σενάριο, η αποκατάσταση του, όπως μας ενημέρωσε το ΤΑΪΠΕΔ, υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί εντός του 2024.

Η ασφάλεια και το δημόσιο συμφέρον για την Κυβέρνησή μας είναι αδιαπραγμάτευτα.

Στο πλαίσιο αυτό και πολύ πριν δημιουργηθεί το θέμα με τα Στέγαστρα Καλατράβα, με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψα στις 31 Αυγούστου 2023, για τη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων, δεν επιτρέπεται πλέον η διεξαγωγή αγώνων σε κλειστά γυμναστήρια και ανοιχτά γήπεδα άνω των 2.000 θεατών, εάν δεν διαθέτουν πιστοποιητικό πυροπροστασίας και άδεια στατικότητας», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Υπενθυμίζεται ότι, κατόπιν εντολής του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Αντώνη Ελευθεριάνου, ερευνάται μεταξύ άλλων:

-ποιες ήταν οι εισηγήσεις του κατασκευαστή για τη συντήρηση κι αν αυτές τηρήθηκαν,

-αν υπήρχαν εισηγήσεις άλλων οργάνων για περιοδική συντήρηση κι αν ναι σε ποιους είχαν υποβληθεί και ποια ήταν η κατάληξή τους,

-γιατί έγινε η μελέτη που έδειξε τώρα το πρόβλημα στατικότητας και με ποια αφορμή ξεκίνησε αυτή.

Το στέγαστρο Καλατράβα τοποθετήθηκε στις 18 Ιουλίου του 2004, λίγες μέρες πριν την επίσημη έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, ωστόσο, εδώ και περίπου 20 χρόνια δεν έχει γίνει συντήρηση.

Η ελλιπής συντήρηση έγινε εμφανής και το 2018, όταν κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα για το Champions League, μεταξύ ΑΕΚ- Μπάγιερν Μονάχου, σημειώθηκε έντονη ταλάντωση στο άνω διάζωμα του ΟΑΚΑ, η οποία ήταν αντιληπτή και με γυμνό μάτι.

Μάλιστα, αναφορικά με την συντήρηση του στεγάστρου Καλατράβα, ο γενικός διευθυντής του ΟΑΚΑ είχε αποκαλύψει πριν δύο χρόνια πως ουσιαστικά δεν είχε γίνει καμία συντήρηση, κάτι που επιβεβαίωσε και ο Γιάννης Βρούτσης το περασμένο Σάββατο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία: Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν στην Αττική την Παρασκευή 26 Απριλίου

Δημοτικός σύμβουλος χτύπησε αντιδήμαρχο έξω από το Ειρηνοδικείο

ΕΥΔΑΠ: Διακοπή νερού σε 5 περιοχές της Αττικής το βράδυ της Τρίτης – Πόσο θα διαρκέσει

Καύσιμα: Τιμές-φωτιά με πάνω από 2 ευρώ το λίτρο η αμόλυβδη σε 15 περιφέρειες και νησιά

Ο 39χρονος φέρεται να είχε ένα μεγάλο μαχαίρι στη ζώνη του και να όρμηξε πάνω στην Κυρ. Γρίβα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr