Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοινώνει πρόσκληση Κατασκευής Μικρών Δορυφόρων

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοινώνει πρόσκληση Κατασκευής Μικρών Δορυφόρων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοινώνει την πρόσκληση για υποβολή πληροφοριών (Request for Information –RFI) για το Εθνικό Πρόγραμμα Κατασκευής Μικρών Δορυφόρων, στο πλαίσιο των στόχων της πολιτικής για το διάστημα, όπως αποτυπώθηκαν στον νόμο 4727/2020 και εξειδικεύτηκαν με συγκεκριμένες δράσεις στη Βίβλο Ψηφιακού Μετασχηματισμού 2020-2025.

Το RFI συντάχθηκε σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος.

Το Εθνικό Πρόγραμμα Μικρών Δορυφόρων έχει ενταχθεί στο Σχέδιο «Ελλάδα 2.0», όπως εγκρίθηκε προς χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, και αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας Connectivity του Επιτρόπου Thierry Breton, για την οποία συζήτησαν με τον Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Επιτρόπου στην Αθήνα.

Το RFI διαμορφώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, υπό τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιο για τις Τηλεπικοινωνίες, Θοδωρή Λιβάνιο, λαμβάνοντας υπόψη αφενός τις προτάσεις του Ελληνικού Κέντρου Διαστήματος και της Ελληνικής Βιομηχανίας του διαστήματος και αφετέρου τις ανάγκες των δυνητικών χρηστών των υπηρεσιών που θα προσφέρουν οι υποδομές που θα αναπτυχθούν στο πλαίσιο του Προγράμματος.

Η Ελλάδα υλοποιεί την εθνική της στρατηγική για το διάστημα στη βάση ενός ολοκληρωμένου νομικού, πολιτικού και στρατηγικού πλαισίου, που υποστηρίζει και διέπει τις εθνικές διαστημικές δραστηριότητες.

Το Εθνικό Πρόγραμμα Κατασκευής Μικρών Δορυφόρων έχει σχεδιαστεί με άξονα τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας και την οικονομική ανάπτυξη, καθώς και τη βέλτιστη αξιοποίηση και επέκταση των υποδομών της χώρας.

Ταυτόχρονα, στοχεύει σε έναν σύγχρονο και πιο αποτελεσματικό δημόσιο τομέα, ο οποίος θα παράγει προστιθέμενη αξία για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις της χώρας στην νέα ψηφιακή εποχή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Νόμος του κράτους με 159 «ναι» το νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Κυνική δήλωση Πιερρακάκη: Χρειάζεται αλλαγή του άρθρου 16, αλλά η χώρα δεν μπορεί να περιμένει

Ανησυχία στον Λευκό Οίκο: Παραδέχεται ότι η Ρωσία αναπτύσσει επικίνδυνο αντιδορυφορικό όπλο

Αλαλούμ με τη συνάντηση Μητσοτάκη με αγρότες – Άλλα λέει ο Μαρινάκης και άλλα ο Βορίδης

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Με βαθμό 9,3 στα 20 η εισαγωγή στην Ιατρική

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr