Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Εύη Σιμοπούλου
Δημοσιογράφος

Τα πιο παραπλανητικά ονόματα αεροδρομίων στον κόσμο – Αλλιώς τα λένε κι αλλού βρίσκονται

Τα πιο παραπλανητικά ονόματα αεροδρομίων στον κόσμο – Αλλιώς τα λένε κι αλλού βρίσκονται
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Όλοι γνωρίζουμε πόσο ενοχλητικό μπορεί να είναι όταν ανακαλύπτουμε ότι το αεροδρόμιο στο οποίο έχουμε προσγειωθεί δεν είναι κοντά στην πόλη, που έχει το όνομά της και θέλουμε να επισκεφθούμε.

Ένα εύχρηστο infographic μπορεί να μας βοηθήσει, καθώς απεικονίζει τα αεροδρόμια που είναι πιο απομακρυσμένα -και πλησιέστερα- στις ομώνυμες πόλεις τους.

Ο Barry Smith, ένας εκ των ιδρυτών της Skyscanner, ανέφερε στη MailOnline Travel ότι «εύκολα μπορείς να βρεθείς αρκετά χιλιόμετρα μακριά από τον προορισμό σου, ειδικά αν δε γνωρίζεις τίποτε γι’ αυτόν, ενώ σε πολλές περιπτώσεις τα έξοδα μετακίνησης σου είτε με λεωφορείο, τρένο ή ταξί από το αεροδρόμιο μέχρι την πόλη καταλήγουν να είναι πολύ περισσότερα από τη χαμηλή τιμή που έχεις πληρώσει για το αεροπορικό εισιτήριο».

Μάλιστα, μας συμβουλεύει ότι πριν κλείσουμε τα αεροπορικά εισιτήρια μας μέσω διαδικτύου να ελέγχουμε πόσο μακριά βρίσκεται το αεροδρόμιο από τον τελικό προορισμό μας, ειδικά αν το δρομολόγιο πραγματοποιείται από κάποια εταιρεία χαμηλού κόστους.

Αυτά τα αεροδρόμια είναι ελκυστικά για τις αεροπορικές εταιρείες καθώς έχουν χαμηλότερο λειτουργικό κόστος με αποτέλεσμα να προσφέρονται εισιτήρια σε χαμηλότερες τιμές.

Ας ρίξουμε μια ματιά ποια αεροδρόμια είναι οι «πρωταθλητές» της απόστασης από την πόλη που «υποτίθεται» ότι προσγειώνονται!

Τα 10 αεροδρόμια που βρίσκονται πιο μακριά από τις πόλεις που αναφέρονται

1. Paris Vatry Airport – 147 χιλιόμετρα από το Παρίσι

Δεδομένου του ονόματός του, θα περιμένατε το αεροδρόμιο Paris Vatry Disney να είναι κοντά στο κέντρο της πόλης του Παρισιού ή τουλάχιστον να είναι κοντά στο Disney World Paris;

Λάθος! Το αεροδρόμιο βρίσκεται 147 χλμ. από το κέντρο του Παρισιού και είναι πιο κοντά στην Disney (105 χλμ.) απ’ ό,τι στο Παρίσι.

2. Oslo-Torp Airport – 117 χιλιόμετρα από το Όσλο

Αν σχεδιάσετε να επισκεφθείτε κάποια στιγμή την όμορφη πρωτεύουσα της Νορβηγίας, Όσλο, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει σε ποιο αεροδρόμιο θα προσγειωθείτε.

Το Όσλο (Torp) βρίσκεται στην πραγματικότητα 117 χλμ. από το κέντρο της πόλης, το οποίο αν δεν το έχετε σχεδιάσει εκ των προτέρων θα σας κοστίσει ένα σωρό λεφτά σε ταξί.

3. Munich West Airport – 113 χιλιόμετρα από το Μόναχο

Ακούγεται σαν να βρίσκεται στην καρδιά της γερμανικής πόλης, το Μόναχο, αλλά στην πραγματικότητα, το αεροδρόμιο Munich West βρίσκεται στην πόλη Memmingen, στην άκρη της Βαυαρίας και απέχει 113 χλμ. από το κέντρο της πόλης του Μονάχου.

4. Frankfurt (Hahn) – 109 χιλιόμετρα από τη Φρανκφούρτη

Το αεροδρόμιο Frankfurt – Hahn απέχει 10χλμ. από την πόλη Kirchberg, στην περιοχή Rhein-Hunsrück στα δυτικά της κεντρικής Γερμανίας.

Παρά το όνομά του, το αεροδρόμιο βρίσκεται σχεδόν σε ίση απόσταση μεταξύ Φρανκφούρτης και Λουξεμβούργου – περίπου 120 χλμ. από κάθε πόλη οδικώς.

Η προσθήκη της Φρανκφούρτης στο όνομά της, ωστόσο, δεν αποτελεί εφεύρεση αερομεταφορέων χαμηλού κόστους, όπως συμβαίνει με ορισμένα άλλα αεροδρόμια – η Frankfurt – Hahn είναι το επίσημο όνομα του αεροδρομίου, καθώς τοποθετήθηκε ως εναλλακτική λύση για το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης με χαμηλότερο κόστος.

5. London Oxford Airport – 98 χιλιόμετρα από το Λονδίνο

Το αεροδρόμιο Oxford του Λονδίνου είναι ένα ιδιόκτητο αεροδρόμιο που βρίσκεται κοντά στο Kidlington, 11 χλμ. από την Οξφόρδη και 98 χλμ. από το κεντρικό Λονδίνο.

Αρχικά ονομάστηκε Kidlington Airport αλλά μετονομάστηκε ως London Oxford Airport το 2009, οδηγώντας σε πολλά σχόλια και επικρίσεις στον Τύπο, καθώς το νέο όνομα ήταν παραπλανητικό.

6. Stockholm (Skavsta) – 96 χιλιόμετρα από το κέντρο της Στοκχόλμης

Το Αεροδρόμιο Skavsta της Στοκχόλμης είναι ένα άλλο αεροδρόμιο που εξυπηρετεί τη Στοκχόλμη, το οποίο χρησιμοποιείται από αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους και είναι το τρίτο μεγαλύτερο αεροδρόμιο στη Σουηδία, με δυνατότητα χειρισμού 2,5 εκατομμυρίων επιβατών ετησίως.

Βρίσκεται 96 χλμ. από τη Στοκχόλμη, αλλά χρησιμοποιεί στο όνομά του τη Στοκχόλμη για λόγους μάρκετινγκ!

7. Barcelona (Girona) – 93 χιλιόμετρα από τη Βαρκελώνη

Το αεροδρόμιο Girona – Costa Brava βρίσκεται 12,5 χλμ. νοτιοδυτικά της πόλης της Girona.

Το αεροδρόμιο χρησιμοποιείται ως εναλλακτικό αεροδρόμιο για τη Βαρκελώνη, παρόλο που βρίσκεται 92 χλμ. μακριά της.

8. Barcelona (Reus) – 93 χιλιόμετρα από τη Βαρκελώνη

Το αεροδρόμιο Reus βρίσκεται δίπλα στις παραλίες της Costa Daurada, κοντά στην πόλη Reus.

Το αεροδρόμιο δέχεται μεγάλη τουριστική κίνηση από επιβάτες που έχουν τελικό προορισμό τη Βαρκελώνη, που είναι περίπου 93 χλμ. στα βορειοανατολικά.

9. Paris (Beauvais) – 87 χιλιόμετρα από το Παρίσι

Το αεροδρόμιο Beauvais – Tillé βρίσκεται στο Tille, κοντά στην πόλη Beauvais της Γαλλίας.

Παρά την επίσημη ονομασία του Aéroport de Beauvais-Tillé, βρίσκεται 87 χλμ. aπό το Παρίσι, και ορισμένες αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους που εξυπηρετούν το αεροδρόμιο το ονομάζουν Paris Beauvais για εμπορικούς σκοπούς.

10. Dusseldorf (Weeze) – 79 χιλιόμετρα από το Ντίσελντορφ

Το αεροδρόμιο Weeze βρίσκεται περίπου 70 χλμ. από το Ντίσελντορφ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κέιτ Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

«Ξέφυγε» το έλλειμμα στη Γαλλία

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr