Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Αλ Κάιντα (Αλ Νούσρα) επέβαλε τον ισλαμικό νόμο (Σαρία) στην Ιντλίμπ

Η Αλ Κάιντα (Αλ Νούσρα) επέβαλε τον ισλαμικό νόμο (Σαρία) στην Ιντλίμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, η οργάνωση Αλ Νούσρα, που το Σάββατο κατέλαβε τη σημαντική συριακή πόλη Ιντλίμπ (βορειοδυτική Συρία) με τη βοήθεια της Τουρκίας και τη συμμαχία του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), ο οποίος εξοπλίστηκε και εκπαιδεύτηκε από δυτικές δυνάμεις, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι στην καταληφθείσα πόλη θα εφαρμόζεται πλέον ο ισλαμικός θρησκευτικός νόμος της Σαρία.

Ο ηγέτης της Αλ Νούσρα, Αμπού Μοχάμεντ Αλ Γκολάνι, τόνισε ότι οι τζιχαντιστές του και τα μέλη των άλλων ισλαμιστικών οργανώσεων που συμμετείχαν στην κατάληψη της πόλης, ως ενιαία πολεμική δύναμη που αποκαλείται Στρατός Αλ Φατίχ,  θα συμπεριφερθούν καλά στους κάτοικους της περιοχής.

“Χαιρετίζουμε τον λαό της Ιντλίμπ και την ανοχή που δείχνει στους γιους του, τους Μουτζαχεντίν (…) και Θεού θέλοντος θα απολαύσουν (οι κάτοικοι) τη δικαιοσύνη της Σαρία η οποία θα διαφυλάξει τη θρησκεία και το αίμα τους”, είπε ο Γκολάνι σε ηχογραφημένο μήνυμά του που αναρτήθηκε σε ιστότοπους οι οποίοι σχετίζονται με την Αλ Κάιντα και την Αλ Νούσρα.

Η Ιντλίμπ είναι η δεύτερη επαρχιακή πρωτεύουσα την οποία χάνει η κυβέρνηση της Συρίας από την έναρξη του πολέμου πριν από τέσσερα χρόνια. Είχε προηγηθεί η Ράκα, την οποία έχει αναγορεύσει σε πρωτεύουσά του το Ισλαμικό Κράτος.

Το Μέτωπο Αλ Νούσρα σε συνεργασία με άλλες ομάδες, όπως με τη σκληροπυρηνική Άχραρ αλ Σαμ και τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό, κατέλαβαν το Ιντλίμπ, που απέχει 30 χιλιόμετρα από τα τουρκικά σύνορα, μετά από τετραήμερη μάχη με τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Ο Γκολάνι είπε ότι η κατάληψη της Ιντλίμπ δείχνει ότι είναι “πλάνη” να επιδιώκει κάποιος τη στήριξη της Δύσης και των άλλων χωρών της περιοχής. Ωστόσο, συμπολέμησε με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό, το αγαπημένο “παιδί” της Δύσης, πράγμα που σημαίνει ότι ή οι τζιχαντιστές παίζουν διπλό παιχνίδι, ή ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός προσχώρησε στους τζιχαντιστές.

Κάλεσε τις τζιχαντιστικές ομάδες που κατέλαβαν το Ιντλίμπ να παραμείνουν ενωμένες και είπε ότι θα πρέπει να συστήσουν ένα Ισλαμικό Δικαστήριο που θα αναλάβει να επιλύει τις διαφορές. Ζήτησε επίσης να διαφυλαχθεί η δημόσια περιουσία.

“Εμείς, στο Μέτωπο αλ Νούσρα, επιβεβαιώνουμε ότι δεν μαχόμαστε για την εξουσία, ούτε επιδιώκουμε να τη μονοπωλήσουμε χωρίς τους άλλους”, υπογράμμισε.

Κάλεσε τέλος τους κατοίκους να επιστρέψουν κανονικά στις δουλειές τους, ιδίως αυτούς που εργάζονται σε κρίσιμους τομείς, όπως στα αρτοποιεία και στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr