ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Ταλ Ταμέρ, Τζιχαντιστές, Χασάκα,


















































Έντρομοι οι Τούρκοι με το Δόγμα Δένδια για το Αιγαίο - Απειλούν την Ελλάδα με πόλεμο και καταστροφή
Υποκρισία στην ΕΕ: Διαφθορά και ξένη επιρροή πίσω από την επιλεκτική αναγνώριση της Παλαιστίνης
Ο Σαμαράς ΔΕΝ είχε αφήσει τίποτα στο Μαξίμου για τον Τσίπρα - Οι «γαλάζιες ακρίδες» τα είχαν πλιατσικολογήσει όλα!
Ο Νίκος Δένδιας τρομάζει τους Τούρκους - Το υπ. Άμυνας της Τουρκίας απαντά στο Δόγμα Δένδια
Φήμες για δολοφονία του οπλαρχηγού Γιασέρ Άμπου Σαμπάμπ στην Ανατολική Ράφα που πολεμά τη Χαμάς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Οι κουρδικές δυνάμεις του YPG/YPJ τη Δευτέρα περικύκλωσαν καμιά δωδεκαριά χωριά που κατέχει το Ισλαμικό Κράτος έξω από την πόλη Ταλ Ταμέρ στη βορειοανατολική Συρία, στην επαρχία της Χασάκα.
Όπως λέγεται η κυβέρνηση της Συρίας βοήθησε τους Κούρδους αριστερούς αντάρτες παρέχοντάς τους υποστήριξη με αεροπορικές επιδρομές.
Η πόλη Ταλ Ταμέρ, της οποίας ο πληθυσμός είναι Ασσυριακός, Κουρδικός και Αραβικός, βρίσκεται πάνω στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει την επαρχία του Χαλεπιού με τη Χασάκα, κοντά στο συνοριακό πέρασμα Ρας Αλ Αΐν με την Τουρκία.
Το Ισλαμικό Κράτος ελέγχει πολλούς από τους δρόμους της Ταλ Ταμέρ, της οποίας η στρατηγική θέση είναι σπουδαία.
Το YPG έχει ξεκινήσει από τις 6 Μαΐου εκστρατεία για να εκκαθαρίσει την ύπαιθρο της επαρχίας Χασάκα από τους τζιχαντιστές που ανήκουν στο Ισλαμικό Κράτος.
Δεν είναι ξεκάθαρο εάν στην παρούσα φάση ο Διεθνής Συνασπισμός που ηγούνται οι ΗΠΑ βοηθά με αεροπορικές επιδρομές τους Κούρδους στη Χασάκα. Πάντως αυτή τη φορά τους βοήθησε η κυβέρνηση της Δαμασκού και αυτή είναι σημαντική εξέλιξη.
Οι Κούρδοι ανάρτησαν στο Twitter και φωτογραφίες από τζιχαντιστές που σκότωσαν στις μάχες έξω από την Ταλ Ταμέρ και είναι αυτές που δημοσιεύουμε.























































