Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Γερμανία προειδοποίησε τη Σαουδική Αραβία να μην υποστηρίζει τους σαλαφιστές

Η Γερμανία προειδοποίησε τη Σαουδική Αραβία να μην υποστηρίζει τους σαλαφιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Γερμανός αντικαγκελάριος και ηγέτης του SPD, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, προειδοποίησε τη Σαουδική Αραβία να μη χρηματοδοτεί θρησκευτικούς εξτρεμιστές στη χώρα του και κάλεσε για μια αποφασιστική αντιμετώπιση απέναντι στα τζαμιά που είναι εστίες εξτρεμιστών.

Ο Γερμανός πολιτικός κατέστησε σαφές ότι η εποχή που οι γερμανικές Αρχές έκαναν τα στραβά μάτια τέλειωσε και προειδοποίησε τη Σαουδική Αραβία να μην υποστηρίζει ουαχαμπίστικα τζαμιά σε χώρες του εξωτερικού, μεταξύ των οποίων και στη Γερμανία.

“Η Σαουδική Αραβία χρηματοδοτεί ουαχαμπίστικα τζαμιά σε όλο τον κόσμο. Πολλοί ισλαμιστές υποκινητές στη Γερμανία προέρχονται από τέτοιες κοινότητες”, δήλωσε ο ηγέτης του σοσιαλιστικού κόμματος στη Bild am Sonntag.

Ο Γκάμπριελ υπογράμμισε την ανάγκη να αντιμετωπιστούν αποφασιστικά τα τζαμιά που λειτουργούν ως πυρήνες εξτρεμιστών.

“Αυτός ο ριζοσπαστικός φονταμενταλισμός, που συμβαίνει στα σαλαφιστικά τζαμιά, δεν είναι καθόλου λιγότερο επικίνδυνος από τον ακροδεξιό εξτρεμισμό”, είπε ο Γκάμπριελ.

“Πρέπει να υιοθετήσουμε την ίδια προσέγγιση απέναντι στους σαλαφιστές με εκείνη που έχουμε στους ακροδεξιούς εγκληματίες”, πρόσθεσε ο Γερμανός σοσιαλιστής πολιτικός.

Είχε προηγηθεί ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD, Τόμας Όπερμαν, ο οποίος αναφέρθηκε στην εξάπλωση του Ουαχαμπισμού στη Γερμανία. “Λαμβάνοντας υπόψη την πιθανή οικονομική υποστήριξη τζαμιών από τη Σαουδική Αραβία, το Ομοσπονδιακό Γραφείο για την Προστασία του Συντάγματος θα πρέπει να παρακολουθεί από κοντά τέτοιες δραστηριότητες”, δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag.

Ο ουαχαμπισμός, επίσης σαλαφισμός, είναι ένα σουνιτικό κίνημα ευαγγελιζόμενο την επιστροφή στο αυθεντικό Ισλάμ, θεμελιωμένο στο Κοράνι και τη Σούνα.

Σήμερα, ο όρος περιγράφει ένα κίνημα σύνθετο ριζοσπαστικό, συγκροτούμενο συγκεκριμένα από ένα κίνημα παραδοσιακό και ένα κίνημα τζιχαδιστών. Όλα αυτά τα κινήματα δίνουν έμφαση στην αδιάλειπτη, χωρίς αλλαγές, συνέχεια του Ισλάμ των πρώτων αιώνων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Γερμανία: Συνελήφθη συνεργάτης Ευρωβουλευτή του AfD για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr