Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σύροι στρατιώτες ποζάρουν πάνω στα πτώματα Τούρκων τζιχαντιστών (φωτο)

Σύροι στρατιώτες ποζάρουν πάνω στα πτώματα Τούρκων τζιχαντιστών (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κυβερνητικοί στρατιώτες στη Συρία ποζάρουν θριαμβευτές πατώντας στα πτώματα νεκρών Τουρκμένων τζιχαντιστών στην επαρχία της Λαττάκειας, στη βορειοδυτική Συρία.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου κατηγόρησε την Τετάρτη τη Ρωσία ότι επιχειρεί «εθνοκάθαρση» στα βόρεια της επαρχίας της Λαττάκειας εις βάρος των Τουρκμένων και ευρύτερα του σουνιτικού πληθυσμού.

«Η Ρωσία επιχειρεί να προχωρήσει σε εθνοκάθαρση στη βόρεια Λαττάκεια και να αναγκάσει όλους τους Τουρκμένους και τον σουνιτικό πληθυσμό που δεν έχουν καλή σχέση με το καθεστώς να φύγουν, θέλουν να κάνουν εθνοκάθαρση στην περιοχή, έτσι ώστε οι βάσεις του καθεστώτος και της Ρωσίας στη Λαττάκεια και το Ταρτούς να προστατευθούν», δήλωσε ο Νταβούτογλου.

Την Πέμπτη η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, χαρακτήρισε αβάσιμες τις κατηγορίες της Τουρκίας για εθνοκάθαρση κατά των Τουρκμένων και γενικά των σουνιτών μουσουλμάνων στη συριακή επαρχία Λαττάκεια από πλευράς Ρωσίας.

Στα βόρεια της επαρχίας της Λαττάκειας, κοντά στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία, δρουν πολλές τουρκόφιλες τζιχαντιστικές συμμορίες. Μεταξύ αυτών και άτακτα σώματα Τουρκμένων τζιχαντιστών αλλά και Τούρκων Γκρίζων Λύκων που πολεμάνε μαζί με τους τζιχαντιστές. Σε πολλές περιπτώσεις Τούρκοι Γκρίζοι Λύκοι ηγούνται των ένοπλων συμμοριών των Τουρκμένων.

Οι συριακές ένοπλες δυνάμεις με τη βοήθεια της Ρωσίας έχουν εξαπολύσει σφοδρότατη επίθεση για να ανακτήσουν πλήρως τον έλεγχο της επαρχίας όπως και τον έλεγχο των συνόρων, από τα οποία οι τζιχαντιστές ανεφοδιάζονται από την Τουρκία.

syroi_stratiotes2

syroi_stratiotes3

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr