Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο στρατός της Συρίας προελαύνει στη Λαττάκεια (χάρτες)

Ο στρατός της Συρίας προελαύνει στη Λαττάκεια (χάρτες)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι ένοπλες δυνάμεις της Συρίας, υποστηριζόμενες από τη ρωσική Πολεμική Αεροπορία, έθεσαν υπό τον έλεγχό τους δύο στρατηγικής σημασίας αυτοκινητόδρομους στα βόρεια της επαρχίας της Λαττάκειας, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, σκοτώνοντας πολυάριθμους τζιχαντιστές και αναγκάζοντάς τους να υποχωρήσουν από σημεία κλειδιά κοντά στα σύνορα, σύμφωνα με το ιρανικό Fars News, το οποίο επικαλείται ως πηγή του Σύρο αξιωματικό.

Οι αυτοκινητόδρομοι Καστάλ Μαάφ και η εθνική οδός Λαττάκειας – Κασάμπ, που ήταν κλειστές και ελεγχόμενες από τους τζιχαντιστές τα τελευταία δύο χρόνια, τώρα άνοιξαν ξανά σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η ανακατάληψη των Τουρκμενικών Ορέων (Τζαμπάλ Αλ Τουρκμέν) από τις συριακές δυνάμεις έπαιξε σημαντικό ρόλο στο άνοιγμα του αυτοκινητόδρομου Λαττάκειας – Κασάμπ.

Ο δρόμος Καστάλ Μαάφ συνδέει τη Λαττάκεια με το Κασάμπ, ένα συνοριακό πέρασμα με την Τουρκία. Η πόλη με το ίδιο όνομα, που απέχει περίπου 7 μίλια από τα σύνορα, κατοικείται κυρίως από Τουρκμένους τώρα, αλλά είχε μεγάλο πληθυσμό Αρμενίων πριν το ξέσπασμα του πολέμου.

Οι φιλότουρκοι τζιχαντιστές διέπραξαν άνευ προηγουμένου εγκλήματα στην Κασάμπ, καίγοντας εκκλησίες Αρμενίων και εκτοπίζοντάς τους.

Οι τζιχαντιστές λέγεται ότι εγκατέλειψαν και την πόλη Ραμπία υποχωρώντας μπροστά στην κυβερνητική προέλαση. Οι κυβερνητικές δυνάμεις στην περιοχή επικεντρώνονται τώρα και στην ανακατάληψη της Ραμπία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr