Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος προετοιμάζεται για μεγάλη μάχη στη Λιβύη

Το Ισλαμικό Κράτος προετοιμάζεται για μεγάλη μάχη στη Λιβύη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Ισλαμικό Κράτος σκάβει χαρακώματα και χτίζει οχυρώματα τις τελευταίες ημέρες στα προάστια της Νουφαλίγια, ανατολικά της πόλης Σύρτη στη Λιβύη.

Η Σύρτη στη Λιβύη, στις ακτές της Μεσογείου, προορίζεται από το Ισλαμικό Κράτος να γίνει η τρίτη πρωτεύουσά του (μετά τη Ράκα στη Συρία και τη Μοσούλη στο Ιράκ).

Τα οχυρωματικά έργα που κατασκευάζει η οργάνωση είναι γιατί προετοιμάζεται να δεχτεί αεροπορικές επιδρομές, πιθανώς από τις ΗΠΑ που δήλωσαν προετοιμασμένες να μην επιτρέψουν στο Ισλαμικό Κράτος να καταλάβει πετρελαιοπηγές στη Λιβύη αλλά και από τον στρατό της Λιβύης, που φαίνεται αποφασισμένος να ανοίξει ολοκληρωτικό πόλεμο στην οργάνωση πριν επεκταθεί και άλλο στη χώρα.

libya_map

Τοπικές πηγές αναφέρουν ότι η οργάνωση έχει προσλάβει Αιγύπτιους και Αφρικανούς εργάτες για να κατασκευάσουν τα οχυρώματα.

Την ίδια ώρα, στρατιωτικές πηγές της Λιβύης βεβαίωσαν το σάιτ Al Wasat, ότι στρατιωτικές δυνάμεις της Λιβύης αναπτύχθηκαν γύρω από την πόλη Ατζνταμπίγια, ανατολικά της Σύρτης, και είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν το Ισλαμικό Κράτος.

Εάν η Αντζνταμπίγια πέσει στους τζιχαντιστές, τότε πολλές πετρελαιοπηγές της Λιβύης θα είναι απροστάτευτες για να πέσουν στα χέρια της οργάνωσης.

Μέχρι να ξεκινήσει η μάχη για τις πετρελαιοπηγές της Λιβύης, το Ισλαμικό Κράτος δεν παραλείπει να διαχειρίζεται την καθημερινότητα των υπηκόων του.

Τη Δευτέρα η οργάνωση εκτέλεσε μια γυναίκα κατηγορούμενη ως μάγισσα στη Σύρτη και έναν άνδρα ως κατάσκοπο.

Η γυναίκα “μάγισσα” που εκτελέστηκε δημοσίως σε μια πλατεία ήταν από το Μαρόκο, και ο άνδρας “κατάσκοπος” ήταν Παλαιστίνιος.

Επίσης, έκοψαν και το χέρι ενός άνδρα που τον έκριναν ένοχο κλοπής.

Να σημειωθεί εδώ ότι στην παρούσα φάση η δύναμη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Λιβύη υπολογίζεται μεταξύ 2.000 – 3.000 ανδρών, συμπεριλαμβανομένων 1.500 στη Σύρτη.

Ωστόσο, σε αντίθεση με το Ιράκ, τη χώρα καταγωγής του Ισλαμικού Κράτους και τη Συρία, που μεγάλο μέρος του πληθυσμού στηρίζει την οργάνωση, στη Λιβύη το Ισλαμικό Κράτος αντιμετωπίζει πρόβλημα να αποκτήσει κοινωνική στήριξη. Ο πληθυσμός δεν το βλέπει με καλό μάτι και ντόπιοι οπλαρχηγοί δεν εντάσσονται στις γραμμές του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Παραιτήθηκε ο Ειδικός Απεσταλμένος του ΟΗΕ για Λιβύη: Οι Λίβυοι ηγέτες μοιάζουν «ικανοποιημένοι με το τρέχον αδιέξοδο»

DW: Ιράν εναντίον Ισραήλ – Οι επιπτώσεις στην οικονομία

Οι Τούρκοι έχτισαν ακόμα έναν οικισμό ισλαμιστών εποίκων στη Β/Δ Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr