Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ρώσοι θεωρούν ότι με πυρηνικά όπλα θα σωθεί η Γη από απειλητικούς αστεροειδείς!

Οι Ρώσοι θεωρούν ότι με πυρηνικά όπλα θα σωθεί η Γη από απειλητικούς αστεροειδείς!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ρώσοι επιστήμονες πιστεύουν ότι τα πυρηνικά όπλα είναι η καλύτερη άμυνα της ανθρωπότητας εάν βρεθεί αντιμέτωπη με γιγάντιους αστεροειδείς που θα έχουν πορεία σύγκρουσης με τη Γη.

Μια ομάδα Ρώσων επιστημόνων που έχουν συνεργαστεί σε ένα πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το NEOShield, αναπτύσσουν μια τεχνολογία ικανή να προστατέψει τον πλανήτη μας από τους αστεροειδείς με τη χρήση πυρηνικών όπλων, γράφει η βρετανική Telegraph.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού Κεντρικού Ερευνητικού Ινστιτούτου Μηχανικής Ακριβείας (TsNIIMash), ένα τμήμα της διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos, ειδικευμένο στην ανάπτυξη διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων και αντιαεροπορικών πυραύλων, συνεργάστηκε με επιστημονικά επιτελεία από διάφορες χώρες για την ανάπτυξη αντιμέτρων αντι-αστεροειδών από το 2012 μέχρι και το 2015.

Παρά το γεγονός ότι οι υφιστάμενες διεθνείς διαστημικές συνθήκες απαγορεύουν την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων στο διάστημα, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι εάν κάποιοι αστεροειδείς αποτελέσουν απειλή για τη Γη, τότε αυτές οι συνθήκες θα πρέπει να αλλάξουν.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο πιο αποτελεσματικός και ασφαλής τρόπος να αντιμετωπιστούν επικίνδυνα αντικείμενα με πορεία προς τη Γη θα ήταν να τα χτυπήσουμε στο βαθύ διάστημα με πυρηνικά, ώστε να εκτρέψουμε την πορεία πρόσκρουσής τους, παρά να επιχειρήσουμε να τα καταστρέψουμε ολοσχερώς.

Η Ρωσία σκοπεύει να εκτοξεύσει τέσσερις νέους δορυφόρους σε τροχιά γύρω από τη Γη, οι οποίοι θα παρακολουθούν το διάστημα για απειλητικούς αστεροειδείς.

Θέλουν κάτι να μας πουν ή απλά σε δουλειά να βρισκόμαστε;

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ δεν βοήθησε αρκετά την Ουκρανία – Θα το κάνουμε για να κερδίσει τον πόλεμο

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

Η Ρωσία θα πουλά 30% φθηνότερο το φυσικό αέριο στην Κίνα

Μας εμπαίζουν; Η Μεγάλη Βρετανία εισάγει ρωσικό πετρέλαιο

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr