Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μαντάρα τα έκανε ο δεξιός Πρόεδρος της Αργεντινής που ξαναφέρνει τους “γύπες”

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ότι είχε χτίσει επί 15 χρόνια ο Κίρχνερ και η Κριστίνα Φερνάντεζ, κλώτσησε με μεγάλη ευκολία ο νέος Πρόεδρος της Αργεντινής που οδηγεί τη χώρα του ξανά στα χέρια των διεθνών τοκογλύφων.

Οι συνομιλίες μεταξύ της Αργεντινής και των πιστωτών, οι οποίοι δεν δέχθηκαν την αναδιάρθρωση των ομολόγων της, δεν εξελίσσονται καλά, αν και θα μπορούσε να υπάρξει μια διευθέτηση στις αρχές της φετινής χρονιάς, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Αργεντινής Μαουρίτσιο Μάκρι.

Σε δηλώσεις του στο Reuters στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, ο Μάκρι είπε ότι το βασικότερο αγκάθι στη συζήτηση είναι το θέμα των προστίμων στα ομόλογα που δεν πληρώθηκαν.

Ο πρόεδρος της Αργεντινής, που ορκίστηκε τον Δεκέμβριο, είπε ότι η επόμενη συνάντηση με τον μεσολαβητή για τις συνομιλίες έχει προγραμματιστεί για την 1η Φεβρουαρίου.

Η νίκη του νεοφιλελεύθερου Μαουρίτσιο Μάκρι στην Αργεντινή γέννησε προσδοκίες στα επιθετικά hedge funds, που εδώ και πάνω από μια δεκαετία βρίσκονταν σε σύγκρουση με την κυβέρνηση Κίρχνερ. Οι γύπες των αγορών περιμένουν πλέον να εισπράξουν το παλαιότερο χρέος που μέχρι σήμερα η Αργεντινή είχε αρνηθεί να τους καταβάλει μετά τη χρεοκοπία του 2001…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

23 Απριλίου 2010: Ο Παπανδρέου υπέταξε την Ελλάδα στο μνημόνιο με διάγγελμα από το Καστελλόριζο

DW: Γιατί (δεν) είχε δίκιο ο Σόιμπλε για την Ελλάδα

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Σκωτικός Τύπος: Το Ύπατο Συμβούλιο δια την Ελλάδα επαναδιαβεβαίωσε σχέσεις με τα Ύπατα Βραζιλίας και Αργεντινής – Ύπατοι από Κεντρική και Νότια Αμερική στην Αθήνα

Αργεντινή: Πάνω από το 57% του πληθυσμού βυθίστηκε στη φτώχεια

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr