Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τελεσίγραφο Νταβούτογλου στους Κούρδους και αμηχανία από τις ΗΠΑ

Τελεσίγραφο Νταβούτογλου στους Κούρδους και αμηχανία από τις ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου επιβεβαίωσε το Σάββατο το βράδυ ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έπληξαν στόχους των Κούρδων της Συρίας στα βόρεια της χώρας και απαίτησε να αποσυρθούν οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) από την περιοχή που κατέλαβαν πρόσφατα, κοντά στα τουρκικά σύνορα.

“Θα ανταποδίδουμε κάθε βήμα” των YPG, είπε στους δημοσιογράφους.

“Οι YPG θα αποσυρθούν αμέσως από την Αζάζ και τη γύρω περιοχή και δεν θα την πλησιάσουν ξανά”, πρόσθεσε. Η Αζάζ κατέχεται από την Αλ Κάιντα και ο Νταβούτογλου προστατεύει την Αλ Κάιντα.

Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο Ανατολή, οι ένοπλες δυνάμεις επιβεβαίωσαν επίσης ότι προέβησαν σε δύο ξεχωριστές επιχειρήσεις, πλήττοντας στόχους του κουρδικού Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD, η Τουρκία το χαρακτηρίζει τρομοκρατική οργάνωση που συνδέεται με το PKK ενώ η Αμερική το αναγνωρίζει ως στρατηγικό της σύμμαχο) αλλά και στόχους του συριακού καθεστώτος.

“Συμφώνως με τους κανόνες εμπλοκής”, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έπληξαν στόχους του PYD κοντά στην πόλη Αζάζ, στην επαρχία του Χαλεπιού, είπε μια στρατιωτική πηγή την οποία επικαλείται το πρακτορείο.

Ο τουρκικός στρατός ανταπέδωσε επίσης σε πυρά των δυνάμεων του συριακού καθεστώτος σε ένα στρατιωτικό φυλάκιο στην περιοχή του Χατάι, στη νότια Τουρκία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες απαίτησαν από την Τουρκία να σταματήσει τα πλήγματα εναντίον των δυνάμεων των Κούρδων της Συρίας αλλά και εναντίον των ενόπλων δυνάμεων του συριακού καθεστώτος, στον βορρά της χώρας.

“Πιέσαμε τους Κούρδους της Συρίας και τις άλλες δυνάμεις που συνδέονται με το PYD (το κουρδικό Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης) να μην επωφεληθούν από την σύγχυση για να καταλάβουν νέα εδάφη. Είδαμε επίσης πληροφορίες αναφορικά με πυρά πυροβολικού από την τουρκική πλευρά των συνόρων και προτρέψαμε την Τουρκία να τα σταματήσει”, είπε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κίρμπι.

Αναλυτικό ρεπορτάζ από τη μάχη που ξέσπασε το Σάββατο το βράδυ στη βορειοδυτική Συρία, εδώ: Μεγάλη μάχη Σάββατο βράδυ στη Συρία – Οι Τούρκοι βομβαρδίζουν – Οι Κούρδοι επιτίθενται

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr