Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι κυνηγάνε την Αλ Κάιντα και ο Ερντογάν βομβαρδίζει… τους Κούρδους!

Οι Κούρδοι κυνηγάνε την Αλ Κάιντα και ο Ερντογάν βομβαρδίζει… τους Κούρδους!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), στις οποίες μετέχουν οι Κούρδοι του YPG και οργανώσεις Σύρων Αράβων δημοκρατικών, συνεχίζουν την προέλασή τους εις βάρος των τζιχαντιστών της Αλ Κάιντα και των μισθοφόρων του Ερντογάν στη βορειοδυτική Συρία.

Οι SDF μετά από σκληρές μάχες με το Μέτωπο Αλ Νούσρα (το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία) και την Αχράρ Αλ Σαμ (επίσης παραμάγαζο της Αλ Κάιντα), κατάφεραν να απελευθερώσουν πολλά χωριά στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού.

“Οι δυνάμεις μας απελευθέρωσαν την πόλη Σεΐκ Ισά και έναν αριθμό χωριών γύρω της, ύστερα από μάχες στο βόρειο Χαλέπι ενάντια στην Αλ Νούσρα και την Αχράρ Αλ Σαμ”, δήλωσε ο εκπρόσωπος των SDF Αχμέντ Αλ Ομάρ στο ARA News.

Τουλάχιστον 18 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν στις μάχες αυτές, ενώ και οι SDF έχασαν τέσσερις άνδρες τους.

Η απελευθέρωση της Σεΐκ Ισά έρχεται μια ημέρα μετά την απελευθέρωση της Τελ Ριφάτ, μιας πόλης στρατηγικής σημασίας σε αυτή τη μάχη επειδή βρίσκεται πάνω στην κύρια οδό ανεφοδιασμού μέσω Τουρκίας που χρησιμοποιούσαν οι φιλότουρκοι τζιχαντιστές.

Οι νέες επιτυχίες των SDF έγιναν ενώ το τουρκικό πυροβολικό συνέχισε να τους βομβαρδίζει, ωστόσο, μετά από τέσσερις ημέρες όλοι έχουμε εμπεδώσει ότι το τουρκικό πυροβολικό είναι άχρηστο, οπότε δεν μπορεί να πλήξει τις κουρδικές και δημοκρατικές αραβικές δυνάμεις του SDF.

Να επισημάνουμε εδώ για μια ακόμη φορά, ότι το τουρκικό πυροβολικό υποστηρίζει τις δυνάμεις της Αλ Κάιντα. Η Αλ Κάιντα είναι η ίδια οργάνωση που χτύπησε τους Δίδυμους Πύργους στη Νέα Υόρκη. Εάν η Δύση ήταν σοβαρή, τα νατοϊκά αεροπλάνα θα έπρεπε να είχαν ήδη βομβαρδίσει το τουρκικό πυροβολικό.

Η Τουρκία εξευτελίζει όλο τον δυτικό κόσμο με την υποστήριξή της στους τζιχαντιστές. Οι ηγέτες της Δύσης οφείλουν να το συνειδητοποιήσουν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Ο Τούρκος Χασάν Σακλανάν επιτέθηκε με μαχαίρι σε Ισραηλινούς αστυνομικούς στην Ιερουσαλήμ

Τι θα διδάσκεται στο μάθημα «Γαλάζια Πατρίδα» στα σχολεία της Τουρκίας

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr