Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Μπαξίσι” από τους πρόσφυγες παίρνουν οι Σκοπιανοί και ανοίγουν την πόρτα

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι Σκοπιανοί καταφεύγουν σε γνώριμες τακτικές της εποχής του κομμουνιστικού μπλοκ καθώς ζητούν από τους πρόσφυγες λάδωμα για να ανοίξουν την πόρτα στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΑΝΤ1 υπάρχουν καταγγελίες προσφύγων ότι τους προσεγγίζουν Σκοπιανοί και τους ζητούν 500 ευρώ ανα οικογένεια, ώστε να περάσουν παράνομα τα σύνορα, και άλλα 200 ευρώ ώστε να τους μεταφέρουν σε καταυλισμό της Σερβίας, προκειμένου να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Ευρώπη.

Δηλαδή, με 700 ευρώ μία οικογένεια μπορεί να φτάσει στη Σερβία, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι πρόσφυγες.

Επειδή όμως οι έλεγχοι στα Σκόπια είναι εξονυχιστικοί αν οι αρχές εντοπίσουν τους πρόσφυγες που πέρασαν με αυτόν τον τρόπο τα σύνορα, τους επιστρέφουν στην Ελλάδα.

Σε μία προσπάθεια πάντως να ηρεμήσουν τα πνεύματα τα Σκόπια διεμήνυσαν ότι περιμένουν ενιαία ευρωπαϊκή λύση στο προσφυγικό και δεν έχουν συμφέρον αν επωμισθεί η Ελλάδα όλο το βάρος. Την ίδια στιγμή η πΓΔΜ, όμως, επιμένει να κρατά κλειστά τα σύνορα στην Ειδομένη και να αφήνει καθημερινά με το σταγονόμετρο πρόσφυγες να περάσουν στο έδαφος της.

«Ζητούμε και αναμένουμε μια λύση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και δεν έχουμε το παραμικρό συμφέρον να επωμισθεί μόνη της η Ελλάδα όλο το βάρος. Ταυτόχρονα δεν θα επιτρέψουμε να υλοποιηθούν μονομερείς λύσεις οι οποίες μπορεί να αποβούν εις βάρος μας. Επιπλέον, η Δημοκρατία της Μακεδονίας θα συνεργαστεί με το νότιο γείτονα της για την υπέρβαση των προκλήσεων από την μεταναστευτική κρίση», ανέφερε ο Ιβάνοφ στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο του προέδρου της πΓΔΜ, Γιόρκγι Ιβάνοφ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Πόλεμος» ΕΕ–Ρωσίας στο διαδίκτυο – Ομάδες χάκερ ελεγχόμενες από τη Μόσχα

DW: H Ευρωπαϊκή Ένωση αγοράζει ακόμα ρωσικό αέριο και γεμίζει τα ταμεία του Πούτιν

Περισσότεροι από 51.000 ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες αγνοούνται σε όλη την Ευρώπη

Οι Ρώσοι βγάζουν στο σφυρί σπίτια Ουκρανών προσφύγων στα κατεχόμενα

Ναυάγιο στη Σάμο: Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι μετανάστες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr