Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Reuters: Ο Σόιμπλε κατηγορεί τον Ντράγκι για την άνοδο της ακροδεξιάς!

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σκληρή κριτική προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τον ίδιο το Μάριο Ντράγκι ασκούν Γερμανοί πολιτικοί του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος της Μέρκελ και ο Σόιμπλε.

Σύμφωνα με το Reuters, η αντίδραση των Γερμανών πολιτικών βασίζεται στην πολιτική των επιτοκίων που εφαρμόζει η ΕΚΤ και όπως υποστηρίζουν πλήττει σημαντικά τις συντάξεις των Γερμανών πολιτών γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε φούσκες αλλά και την άνοδο του ακροδεξιού κόμματος.

Μάλιστα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών απέδωσε στην ΕΚΤ την ραγδαία άνοδο του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές.

Όπως αναφέρουν οι Wall street Journal «ο Σόιμπλε είχε πει προσωπικά στον Ντράγκι: «Να είστε πολύ περήφανοι γιατί το 50% της δύναμης αυτού του κόμματος οφείλεται στην νομισματική πολιτική σας».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τα σχόλια.

Τον Μάρτιο, η ΕΚΤ παρουσίασε ένα μεγάλο πακέτο κινήτρων που περιλάμβανε μείωση του επιτοκίου καταθέσεων της σε αρνητικά επίπεδα, διευρύνοντας τις αγορές περιουσιακών στοιχείων και προσφέροντας δωρεάν δάνεια προς τους επιχειρηματίες για την τόνωση της ανάπτυξης.

«Η ΕΚΤ βαδίζει σε πολύ επικίνδυνο μονοπάτι», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Alexander Dobrindt στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag, προσθέτοντας ότι η πολιτική της κεντρικής τράπεζας δίνει το μήνυμα στους πολίτες ότι δεν υπάρχει καμία αξία στην αποταμίευση ή στην επένδυση τους για τη συνταξιοδότησή τους.

Η εφημερίδα αναφέρεται σε στοιχεία της DZ Bank, που δείχνουν ότι οι Γερμανοί έχασαν 343 δισ. ευρώ από τόκους στις αποταμιεύσεις τους έχοντας τρεχούμενους λογαριασμούς και από ασφαλιστικές εισφορές από το 2010 έως και 2016.

Αντί να αποταμιεύουν οι Γερμανοί προτίμησαν να πάρουν φθηνά δάνεια για την κατασκευή σπιτιών για τα οποία έδωσαν την ίδια περίοδο 144 δισ ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Reuters: Η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας δεν έχει μεταφραστεί σε βελτίωση του βιοτικού επιπέδου

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Γερμανία: Απαγορεύει στον Γιάνη Βαρουφάκη την είσοδο και κάθε πολιτική δραστηριότητα στη χώρα

Γερμανία: Στο στόχαστρο ξανά η τρομοκρατία της RAF

DW: Γιατί (δεν) είχε δίκιο ο Σόιμπλε για την Ελλάδα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr