Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Tagesspiegel: Στην «κόψη του ξυραφιού» η κατάσταση στην Ειδομένη

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην «κόψη του ξυραφιού» βρίσκεται πλέον η κατάσταση στην Ειδομένη, όπως σχολιάζει και η γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel, υιοθετώντας τις δηλώσεις του δημάρχου της περιοχής, καθώς οι συγκρούσεις προσφύγων και μεταναστών με τις δυνάμεις των Σκοπίων τείνουν να είναι καθημερινό φαινόμενο.

Παράλληλα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, προειδοποιεί για μία ριζοσπαστικοποίηση μεταναστών και προσφύγων, η οποία θα οδηγήσει σε μαζικές συγκρούσεις σε όλη την χώρα.

Η εφημερίδα αναφέρει πως στα εκτεταμένα επεισόδια στην Ειδομένη πριν 2 ημέρες, τουλάχιστον 300 πρόσφυγες και 23 Σκοπιανοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν, από την χρήση δακρυγόνων αλλά και πλαστικών σφαιρών.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας καταδίκασε ευθέως την χρήση βίας από τα Σκόπια, χαρακτηρίζοντας την «ντροπή για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό».

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον πρωθυπουργό, βρέθηκε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, σχολιάζοντας πως «η ΠΓΔΜ δεν έχει θέσει στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ».

Η εφημερίδα καταλήγει πως θετική εξέλιξη μέσα σε όλα τα παραπάνω, αποτελούν οι αισθητά μειωμένες προσφυγικές ροές στα ελληνικά νησιά τις τελευταίες ημέρες, αλλά και η μερική αποσυμφόρηση στο λιμάνι του Πειραιά, με τους πρόσφυγες που βρίσκονταν εκεί να μεταφέρονται σε κέντρο φιλοξενίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Όποιος κλείνει τραπέζι σε εστιατόριο και δεν πάει πληρώνει

DW: H Ευρωπαϊκή Ένωση αγοράζει ακόμα ρωσικό αέριο και γεμίζει τα ταμεία του Πούτιν

Περισσότεροι από 51.000 ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες αγνοούνται σε όλη την Ευρώπη

Αναποτελεσματικές οι κυρώσεις σε Ρωσία και Ιράν

Η Γερμανία αντιτίθεται στη δήμευση περιουσιακών στοιχείων του Κρεμλίνου λόγω των φόβων για αγωγές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr